Gå til sidens hovedinnhold

Er du byens beste manager? Bli med på vår fantasyliga!

Nå kan du bli sjef for fotballstjernene og vinne en valgfri Premier League-drakt.

Premier League sparkes i gang igjen lørdag 12. september, og samtidig går da startskuddet for en ny sesong med det virtuelle fantasyspillet «Fantasy Premier League».

Det er lite som gleder, samler og frustrerer folk som fotball gjør – enten om man selv følger trofast med på sitt favorittlag eller om man konstant blir satt på sidelinjen mens Manchester United spiller og TV-en er opptatt minst halvannen time fremover flere kvelder i uken.

Jeg har selv tilhørt den siste gruppen, men synes det er spennende og fint å se lidenskapen blant fotballfolket når sesongen er i gang og høre brølene som kommer når laget scorer eller dommeren dømmer tilsynelatende helt feil.

Så if you can't beat them, join them.

I år blir jeg selv med på moroa når vi i Laagendalsposten arrangerer bymesterskap for Kongsberg og Numedal i Fantasy Premier League.

Vi vil finne ut hvem av dere som er den beste manageren, og samtidig skape et lokalt fellesskap. Det er enkelt å delta, og det er selvfølgelig gratis.

Vinneren ved sesongslutt får en valgfri Premier League-drakt.

Hvordan du blir med i Laagendalspostens Fantasyliga står lenger ned i saken.

Bli med!

Jeg håper så mange som mulig vil bli med på konkurransen – enten du er nybegynner som meg, eller en ihuga fotballfan som heier på Salah, Fernandes eller De Bruyne.

Dette blir første gangen jeg selv prøver meg som manager i en Fantasy-liga, og selv om interessen for engelsk fotball er så som så er konkurranseinstinktet stort.

Spesielt gøy er det om jeg får med meg flere jenter i ligaen, og jeg gleder meg til å lage journalistikk av dette fremover.

I korte trekk går spillet ut på å være manager for et virtuelt Premier League-lag.

Dette utføres ved å sette opp sin egen tropp på 15 spillere, med et angitt budsjett på 100 virtuelle millioner kroner. Deretter setter man sammen et lag, og velger hvilke elleve som skal spille til enhver runde.

Poengsystemet er bygget på virkeligheten, og man får poeng for spillere avhengig av hvordan de gjør det i den aktuelle Premier League-runden.

Eneste kriteriet for å delta i Laagendalspostens Fantasyliga er at du bor i, eller kommer fra, Kongsberg og Numedal.

– Vi gleder oss til å følge den lokale entusiasmen og frustrasjonen som denne fotballgalskapen gir oss og samle den i vår avis, sier nyhetsredaktør Linn Kristin Djønne.

Sesongstart er allerede førstkommende lørdag, og den første kampen spilles klokken 13.30, så det gjelder å kaste seg rundt og sette opp laget ditt nå slik at du er med fra start.

Slik blir du med i Lp-ligaen:

1. Logg deg inn på nettsiden fantasy.premierleague.com

2. Er du allerede en aktiv spiller, logger du deg bare på din egen bruker. Hvis du er nybegynner, følger du bare instruksene for å lage din egen bruker. Det er gjort på et par minutter.

3. Deretter velge du lag. Du har 100 millioner fiktive pund til rådighet. De «pengene» bruker du på å sette sammen en stall på i alt 15 spillere. Du kan bare ha tre spillere fra samme klubb i stallen.

4. Trykk på fanen «leagues». Trykk deretter på fanen «create and join new leagues». Trykk på «join an existing league».

5. Trykk på «join private league» og legg inn følgende league code: g9ogvy

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.