For de ihuga supporterne har ventetiden vært lang, men klokken 21.00 fredag kveld er fotballsirkuset i gang igjen når Crystal Palace møter Arsenal i sesongens første Premier League-kamp.

Nye måneder med frustrasjon og jubel venter, og også i år har Laagendalsposten en lokal fantasyliga for å samle fotballfans fra Kongsberg og Numedal.

I fjor var det nærmere 300 som deltok, og vi håper optimistisk på at enda flere blir med i år.

Vi vil finne ut hvem av dere som er den beste manageren, og samtidig skape et lokalt fellesskap. Det er enkelt å delta, og det er selvfølgelig gratis.

Vinneren ved sesongslutt får en valgfri Premier League-drakt.

Bitt av basillen

Da Laagendalsposten startet med egen fantasyliga for to år siden hadde jeg få til lite kunnskaper om Premier League, verken spillere eller lag. Det var kun noe enkelte venner pratet om på fest, og absolutt måtte sjekke stillingen på.

Likevel kunne jeg ikke unngå å legge merke til lidenskapen og fellesskapet som samlet de som var interesserte i det.

Ta for eksempel Tottenham-gutta i garasjen til Thomas (46), hvor kjente og ukjente samler seg nesten hver helg over en øl og en kamp.

Les også

I garasjen til Thomas (46) er det guttastemning hver helg (nesten) hele året

Det tok ikke lang tid før jeg selv ble bitt av basillen og er nå offisielt en Fantasy-entusiast, som så mange med meg.

Jeg finner meg selv i å rive meg litt i håret over hvem jeg skal velge i laget mitt, og det frister jo selvsagt å ha både Haaland og Eriksen i line up'en.

I korte trekk går spillet ut på å være manager for et virtuelt Premier League-lag.

Dette utføres ved å sette opp sin egen tropp på 15 spillere, med et angitt budsjett på 100 virtuelle millioner kroner. Deretter setter man sammen et lag, og velger hvilke elleve som skal spille til enhver runde.

Poengsystemet er bygget på virkeligheten, og man får poeng for spillere avhengig av hvordan de gjør det i den aktuelle Premier League-runden.

Eneste kriteriet for å delta i Laagendalspostens Fantasyliga er at du bor i, eller kommer fra, Kongsberg og Numedal.

Slik blir du med i Lp-ligaen:

1. Logg deg inn på nettsiden fantasy.premierleague.com

2. Er du allerede en aktiv spiller, logger du deg bare på din egen bruker. Hvis du er nybegynner, følger du bare instruksene for å lage din egen bruker. Det er gjort på et par minutter.

3. Deretter velge du lag. Du har 100 millioner fiktive pund til rådighet. De «pengene» bruker du på å sette sammen en stall på i alt 15 spillere. Du kan bare ha tre spillere fra samme klubb i stallen.

4. Trykk på fanen «leagues». Trykk deretter på fanen «create and join new leagues». Trykk på «join an existing league».

5. Trykk på «join private league» og legg inn følgende league code: p0mhpz