Etter at klagingen på støy startet, så sto rånemiljøet fram i avisa for å kunne si imot klagene. Så har det jo tatt helt av i feil retning. Parkeringen på Deli har blitt stengt fra klokken 23 - 06. Alle vet at dette er for å få bort rånerne. Politiet har gått etter alle rånere den siste tiden, men de tar jo ikke folk bare for ulovlig eksospotte og høy lyd, men til og med fordi at man har litt for brede dekk. Er dette virkelig riktig bruk av ressurser og riktig løsning?

Nå kommer jeg fra en plass som sliter med fraflytting, attpåtil representerer jeg ett parti som prøver å hindre at ungdom forlater de mindre stedene. Den behandlingen rånerne får nå om dagen er helt feil, det vil i verste fall ende med at en hel gruppe ungdom forlater denne vesle byen. Kongsberg som er kjent for bilmiljøet sitt, vil miste en svært viktig del av identiteten sin. Er det virkelig dette dere vil?

Om politiet hadde hatt bedre dialog med rånemiljøet, kommet bortom å sagt hei til de som står parkert, uten å føle en trang til å gi en bot. At de faktisk kunne blitt kjent med ungdommen, ha en vennskapelig tone med miljøet, da vil dere komme langt. Enda har jeg ikke sett politiet snakke med noen fra bilmiljøet, uten at grunnen er for å gi bot eller kjøreforbud.

Det å jage vekk ungdommene som gjør det som alle tidligere generasjoner har gjort, fordi dere istedenfor vil høre på noen nyinnflytta pensjonister. Så gjør dere som andre steder har gjort, som vil ende med å rasere en møteplass for ungdommen. Dere gir de bare større grunn til å forlate byen.

Dette er attpåtil ungdommer som driver med gjenbruk av deler og holder vedlike gamle biler. Dette er en møteplass for ungdom vi må ta vare på. Det er de som heller ikke er stinne av penger. Så det å foreslå å dra på bane er ikke så enkelt, det er heller ikke løsningen. Kongsberg kommune eller noen private bør da ha en eller annen tomt til disposisjon for bilmiljøet, hvor de ikke blir jaktet av politiet og sure pensjonister. Det må være mulig å gi rom for at alle kan gjøre sine ting, å fremdeles kunne leve sammen i denne byen.

Husk attpåtil, at de fleste av dere har sittet der selv i en gammel bil å kjørt runde på runde i den samme gata.