Gå til sidens hovedinnhold

Erlend Bjøntegaard fjerdemann i testrennet på Sjusjøen

Erlend Øvereng Bjøntegaard ble nummer fire på fellesstarten og nummer fem på sprinten på skiskytternes testløp på Natrudstilen.

Det ble et tett oppgjør på tirsdagens fellesstart hvor Erlend Øvereng Bjøntegaard hadde levert feilfritt på de tre første skytingene, men måtte tåle en bom på siste stående skyting og dermed ble det fjerdeplass.

Vetle Sjåstad Christiansen slo Tarjei Bø med ett sekund på målstreken i dagens fellesstart på Sjusjøen.

- Det var et bra løp i et felt som holdt meget høyt nivå i dag. Johannes gikk ut i verdenscup-fart ganger ti, og det var mye sterk skyting. Jeg er glad for at jeg akkurat klarte å holde Tarjei bak meg. Dette betyr at formen er på vei, sier Geilo-gutten som endte med to bom på siste stående skyting - ellers feilfritt.

To bom på sprinten

Sekundet bak ham kom Tarjei Bø med totalt to bom, begge på de stående skytingene. Lillebror Johannes Thingnes Bø endte på en tredjeplass med fire bom i guttas fellestart (5x3 km).

Erlend var fire sekunder bak Johannes..

På mandagens sprint ble Bevern-løperen nummer fem med to bom. Han var 56 sekunder bak Tarjei Bø, som skjøt feilfritt.

Pakker selvtillit i bagasjen til Finland

For jentene så pallen lik ut som mandag, med VM-dronningen Marte Olsbu Røiseland nok en gang på topp. Marte fikk en bom på nest siste stå, og hadde god fart i sporet hele veien gjennom deres løype på 5x2,5 km. Hun er oppstemt over generalprøven på Sjusjøen:

- Jeg er kjempefornøyd! Jeg gjorde to gode og solide løp. og skal ta med meg den selvtilliten inn i verdenscupen i Finland, oppsummerer Olsbu Røiseland.

Ida Lien (Simostranda IL) gikk inn til andreplass, også med én bom på den nest siste stående skytingen, mens tredjeplassen gikk til Tiril Eckhoff, som hadde trøbbel på stående og endte til slutt med totalt fire bom.

Svenejenta Frida T. Dokken gikk begge testløpene og ble nummer 18 i begge konkurranser.

Hun skjøt bra, men manglet litt på farten i sporet.

Kommentarer til denne saken