Gå til sidens hovedinnhold

Får neppe gå OL-sprinten

Sprakk på siste skyting

Artikkelen er over 3 år gammel

Med fullt hus på første skyting, kunne Erlend Ø. Bjøntegaard levere en solid søknad om å få gå sprint i OL. Men på stående sprakk han fullstendig.

På skive 30, startet han med to bom på den stående skytingen under sprinten i Antholz. Og på det fjerde skuddet, kom en ny bom. Da kom en tydelig frustrert og skuffet grimase fra 27-åringen.

– Han er fortvilet. Han skjønner at nå blir det tøft med tanke på en plass på sprinten i OL, sa kommentator Andreas Stabrun Smith.

LES OGSÅ: Bjøntegaard er klar for OL

– Takler det ikke

Det var tøffe vindforhold under sprinten fredag, men vinden var ikke så ille da Bjøntegaard skjøt på stående.

– Det var ikke forholdene. Han takler tydelig ikke presset av å kjempe om å en sprintplass i OL, sa NRK-ekspert Ola Lunde etter Bjøntegaards tre bom.

Fram til den siste skytingen hadde han levert et godt løp. Fem treff på liggende og en ok fart i sporet. I alle fall god nok til å komme på en solid plassering med en ok stående skyting. Men med tre bom, raste han ned på listene.

Han endte på 36.-plass i mål, snaut fem sekunder bak en 30.-plass.

– Det er bra helt fram til stående. Da ble det tre dårlige skudd, sier han om eget løp til NRK. Nå skal det mye til for at han får gå sprint i OL. For Lars Helge Birkeland ble nummer seks, etter å ha skutt to fulle hus.

– Jeg tror Lars Helge tok et godt grep om det nå. Jeg ga det et skikkelig forsøk. Jeg gikk det jeg hadde, men jeg klarer ikke holde hodet skikkelig kaldt på stående, sier han.

LES OGSÅ: Pappa Sigvart gråt gledestårer etter OL-uttaket

Norsk seier

Johannes Thingnes Bø vant sprinten fredag. Han fikk én bom, men gikk overlegent raskest av alle og vant 12 sekunder foran Martin Fourcade. Arnd Peiffer fra Tyskland kom på tredjeplass.

Lørdag er det jaktstart før det blir fellesstart på søndag.

LES OGSÅ: OL-klare Bjøntegaard: – En milepæl i livet mitt

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.