Hadde pallplass i siktet – sprakk på siste skyting

FIRE BOM: Fire bom på stående skyting kostet Erlend Bjøntegaard en mulig pallplass på jaktstarten i Nove Meste. I stedet ble han nummer ni.

FIRE BOM: Fire bom på stående skyting kostet Erlend Bjøntegaard en mulig pallplass på jaktstarten i Nove Meste. I stedet ble han nummer ni. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Erlend Bjøntegaard traff 15 av 15 på de tre første skytingene på jaktstarten i Nove Mesto. Men på siste skyting, skar det seg fullstendig.

DEL

Bjøntegaard startet strålende på jaktstarten. Etter tiendeplassen på jaktstarten, gikk han ut sammen med en stor gruppe gikk ut omtrent samtidig fra start og Kongsberg-gutten lå rolig i den gruppa på den første runden.

Det blåste mye på den første skytingen, men Bjøntegaard tok det rolig, skjøt fullt hus og passerte ut på sjetteplass.

På andre skyting var det igjen mye vind. Johannes Thingnes Bø hadde skutt fullt og gått ut i ledelsen. Og bak han skjøt både bror Tarjei og Erlend fullt hus.

– Fantastisk skyting i vinden av de norske gutta, utbrøt NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

Tålmodig skyting

Etter ca. halvgått løp var Bjøntegaard nummer fire, 54 sekunder bak Thingnes Bø og like bak Tarjei Bø og Aleksandr Loginov fra Russland, som gikk ut som nummer to.

Det var glimrende skyting av Bjøntegaard på liggende, men det er på stående han har hatt størst problemer så langt i år.

På tredje skyting valgte han å bruke lang tid. Han kom inn med Bø og Loginov, men de var nesten ferdige med sine serier før Bjøntegaard skjøt sitt første skudd. Han tapte tid, men kjempet inn fem treff.

Han beholdt fjerdeplassen, men var nå kun 17 sekunder bak lederen, Tarjei Bø, etter Johannes Thingnes Bø bommet to ganger.

Sprakk totalt

Før den siste skytingen var det fem mann som skulle gjøre opp om pallplassene. De tre norske, Loginov og franske Simon Desthieux lå alle innenfor 20 sekunder.

På siste skyting ble det bom på alle fire konkurrentene. Bjøntegaard brukte igjen lang tid og traff på det første skuddet. Men så sprakk han fullstendig. Det ble bom på alle de fire siste skuddene og det som kunne bli pallplass, eller i beste fall seier, endte med en niendeplass i mål.

– Der tror jeg det var mer vinden mellom ørene og presset som ødela for han, sa Stabrun Smith om siste skytingen til Bjøntegaard.

En bra plassering totalt, men langt ifra så godt som det så ut til å kunne bli før siste stående for Bjøntegaard.

Neste sjanse kommer i morgen, søndag. Da er det fellesstart.

LES OGSÅ:

 
Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags