Handelsnæringen ønsker seg et levende sentrum med opplevelser hele døgnet, og det høres jo ut som et godt mål for Kongsberg. Men hvorfor må dette kobles mot detaljhandel i sentrum? Er ikke det veldig 1989?

Ville ikke et sentrum vært mer levende og mer attraktivt hele døgnet dersom man la til rette for enda bedre bo-opplevelser i sentrum og etablerte spennende møteplasser for alle aldre. Møteplasser som ikke nødvendigvis krever eller forventer at man skal kjøpe noe, men selvfølgelig med rom for koselige kafeer og gode restauranter.

Jeg synes også det er merkelig at næringen selv ikke nevner utviklingen innen netthandel, logistikk og autonomi. Vi kjøper mer og mer på nett, og får alle typer varer rett hjem på døra. Ingen bryr seg vel da om nettbutikken du handler fra har adresse i sentrum eller i skogen.

Jeg støtter veldig gjerne lokale butikker i stedet for å kjøpe fra andre fylker eller land. Derfor er mitt håp at Kongsbergbutikkene bruker mer tid de neste 10 årene på å bli bedre på netthandel og rask hjemlevering enn på å sikre seg et butikklokale i sentrum.