Mange har oppfatningen av at gaming - eller E-sports - er noe usosialt man gjør på gutterommet i kjelleren. Det er faktisk tvert imot, "King of the Hill" LANet - på lik linje med andre e-sports tilbud - er sosiale arenaer der folk konkurrerer og har det gøy. Barn, unge og voksne møter mennesker som deler samme spillinteresser, og bygger bånd som kan vare livet ut. Den store deltagelsen på King of the Hill LANet viser at det er en stor etterspørsel om å ha et slikt tilbud tilgjengelig på Kongsberg.

Det er flere fordeler med e-sport. Det danner sosiale felleskap og lærer ungdom løse ulike problemstillinger, samarbeide og tenke strategisk. 

Spillerfaring har også blitt mer populært å putte på CV’en de siste årene. Manpower utvidet derfor CV-registreringsskjemaet sitt i fjor høst, slik at alle kandidater hos dem fyller ut en CV der det også er et punkt med spillerfaring.

Et e-sport tilbud på Kongsberg kan anses nyttig i og med at det teknologiske utstyret og kompetanse innen felt som AR-teknologi, osv. kan benyttes av Kongsbergskolen og næringsparken hvor det måtte passe inn.

Viktigst av alt er at det vil være et kurant fritidstilbud for de som foretrekker andre fritidsaktiviteter enn idrett. Med dette prioriterer vi ikke e-sport framfor idretten, men gir innbyggerne i kommunen muligheten til å velge hva som måtte passe dem og deres barn.

Noen foretrekker å spille fotball, andre vil bli gamere, noen ønsker å gjøre en karriere ut av det, andre vil spille for moro skyld. Uansett hvordan man benytter seg av tilbudet, er det viktig at vi tilrettelegger for at flest mulig folk skal kunne benytte seg av det.

Man kan sammenligne det med en sjakklubb. Det er ikke slik at alle i klubben ønsker å bli profesjonelle sjakkspillere, og mange ser det nok mer som et fritidstilbud for å møte nye mennesker. For de som satser derimot, er det fint å kunne ha folk som kan hjelpe deg nå målet ditt.

Det er et stort engasjement blant befolkningen om å få et e-sport tilbud på Kongsberg. Derfor har vi i Kongsberg Høyre programfestet at vi ønsker å etablere et e-sport tilbud i samarbeid med frivilligheten i Kongsberg. 

Nå gjelder det å få de andre partiene til å hoppe om bord!