Gå til sidens hovedinnhold

Fagskolen Tinius Olsen får 805.000 kroner

Artikkelen er over 1 år gammel

18 fagskoler får 43 millioner kroner for å øke kvaliteten i utdanningene. F

Det melder Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

Fagskolene vil nå kunne utvikle nye tilbud, kjøpe nytt utstyr, i større grad bruke digital teknologi for læring og prioritere digital kompetanseheving av ansatte.

Trenger flinke fagarbeidere

– Det er vanskelig å spå fremtiden, men det er helt sikkert at vi trenger flere flinke norske fagarbeidere til å bygge landet videre. Det har skjedd mye i fagskolesektoren de siste årene, og jeg opplever en stor vilje for å videreutvikle kvaliteten til tilbudet slik at arbeidslivet får den kompetansen de trenger, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim.

Fagskolen Tinius Olsen i Kongsberg får 805.000 kroner.

Engasjement i sektoren

Det er stor interesse for utviklingsmidlene i fagskolesektoren. Fagskolene har sendt Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (Diku) 64 søknader og søkt om til sammen 77 millioner kroner.

– Vi trenger fagarbeidere som er løsningsorienterte og kreative i jobbene sine. Det synes jeg søknadene fagskolene har sendt inn, gjenspeiler. Det er søkt om prosjekter som involverer alt fra droner, virtuell virkelighet til pedagogikk i nettbaserte studietilbud. De som velger å ta en fagskoleutdanning, vil få en spennende og praktisk utdanning og ende opp med verdifull kompetanse arbeidslivet har behov for, sier Asheim.

38 prosjekter ved 18 fagskoler får støtte. Utviklingsmidlene skal i 2020 bidra til å utvikle nye utdanninger i samarbeid med lokalt og regionalt arbeidsliv, bruk av digital teknologi for læring og digital kompetanseheving for ansatte for å møte behov for omstilling i arbeidslivet. Det tildeles også midler til engangsinvesteringer i utstyr og infrastruktur.

Kommentarer til denne saken