Andréa Meyer var en av de fem som ble drept av Espen Andersen Bråthen onsdag kveld. Familiens bistandsadvokat, Knut Fure, sendte søndag ut en uttalelse på vegne av kvinnens familie og etterlatte.

Ønsker ro

– Andrea etterlater seg et voksent barn. Datteren uttrykker stor sorg og savn etter tapet av sin mor. Andrea vil bli dypt savnet av både sin norske og tyske familie. Familien ønsker ellers ro etter denne tragiske hendelsen, står det uttalelsen.

Meyer var fra Tyskland, men hadde bodd i Norge og på Kongsberg i flere år. Hun var en kjent forfatter og musiker innen flere musikksjangre og med en rekke utgivelser bak seg. Hun hadde også deltatt på innspilling med norske Satyricon i 1996.

Ukjent i Norge

Musikkjournalist Didrik Søderlind sier til VG at Andréa Meyer hadde en fanskare innen undergrunnsmusikken over hele verden.

– I Norge var Andréa Meyer ukjent fordi norsk presse ikke dekker denne type alternativ musikk, men for eksempel i Tyskland var hun en størrelse, forteller han til avisen.

Advokat Astrid Røkeberg har så langt vært oppnevnt som koordinerende bistandsadvokat for de pårørende etter alle de fem som ble drept på Kongsberg onsdag kveld.

Det vil bli oppnevnt flere bistandsadvokater for de ulike familiene i løpet av de neste dagene.