Gå til sidens hovedinnhold

Får over hundre forespørsler i året

Bedrifter i Kongsberg har begynt å bidra til Laagendalspostens julekalender. – Barn på flukt i julen må være noe av det beste en gir penger til, sier den som var først ut.

Anne Ribberud i AR plan og landskap vurderte egentlig å være anonym, for hun er rett og slett ikke noe glad i oppmerksomhet. Men så kom hun på at om hun viser at hun driver et firma vil kanskje andre næringsdrivende hive seg på i Laagendalspostens julekalender.

– Jeg tenker at vi her oppe i Norge, vi har det så utrolig bra. Vi har alt vi trenger på alle vis. Vi bør tenke på andre som ikke er like heldige stilt, og barn på flukt i julen må være noe av det beste man kan gi penger til, sier hun.

Det var Laagendalsposten selv som satte i gang det hele med et bidrag på 15.000 kroner.

Mange forespørsler

Kongsberg Gruppen kommer også til å støtte med 25.000 kroner. Kommunikasjonsdirektør Ronny Lie forteller at de får mange henvendelser om støtte og sponsorater gjennom året.

– Det er vanskelig å gi et konkret tall på antall henvendelser, men at det overstiger 100 i løpet av et år er jeg sikker på. Vi kan dessverre ikke støtte alle gode formål, men vi ser på sponsorater som en viktig del av vårt samfunnsoppdrag. Vi fordeler flere millioner i året til veldedige formål og idretts- og kulturlivet i Kongsberg.

De sponser alle store festivaler, kulturarrangementer, næringslivsseminarer, idrettslag og idrettsarenaer.

– Kongsberg Gruppen har også nylig inngått en utvidet avtale med Kirkens Bymisjon på Kongsberg, en organisasjon som virkelig står på og utgjør en forskjell for de svakeste i samfunnet. Generelt prioriterer vi bredde og barn, og takker nei til private og personlige sponsorater, forteller Lie.

– En av de beste

Også Anne Ribberud i AR Plan og landskap sier at det kommer henvendelser fra alle hold, men at hun velger seg ut de som gjerne retter seg mot barn og unge.

- Det er mange verdige formål å gi penger. Jeg pleier å gi til noe. Det gjør nok de fleste firmaene. Denne julekalenderen var en av de beste, sier hun, og retter en generell oppfordring til andre firmaer om å støtte barn på flukt.

Firmaet hennes er ikke spesielt aktivt for tiden, for hun har i et års tid jobbet som arealplanlegger i Kongsberg Tomteselskap AS.

Legger igjen kommentarer

Tirsdag morgen hadde det tikket inn over 73.000 kroner. På det tidspunktet hadde blant annet ikke summen til Kongsberg Gruppen blitt registrert ennå.

Kongsberg Islamsk Kultursenter har bistått med 5.000 kroner.

Det kommer også en del fra private, hvor en del av giverne er anonyme.

Men andre legger igjen navnet sitt og en kommentar, som for eksempel Christian. «Når jeg ser på min datter på halvannet år og tenker på at det finnes slike som henne der ute på flukt, er det umulig å ikke støtte denne saken».

LES OGSÅ:

Livet i parkeringskjelleren: – Vi har fått helt dilla!

Hele familien tok turen i åpningshelgen

Konkurs med boligprosjekt: – Får gå som det går

Kommentarer til denne saken