Kvinnegruppa i Kongsberg Røde Kors inviterte alle kvinner til feiring av den indiske kvinnedagen. Dagen finner sted 13. februar hvert år, og kvinner fra mange forskjellige nasjonaliteter kom sammen på Røde Kors-huset for å feire dagen.

Pranathi Savitha var en av initiativtakerne til denne feiringen. Hun forteller begeistret at det var en fantastisk dag. «Vi fikk vist frem vår kultur, mat, musikk og dans». Det var også moteshow denne kvelden. Alle som ville prøve de indiske festplaggene fikk lov til det. Disse klærne bruker vi til viktige fester.

Et av målene med kvelden var å øke oppmerksomheten rundt kvinner som har vært viktig for utviklingen i det indiske samfunnet. Deltakerne fikk høre om Sarojini Devi Naidu, en indisk aktivist, feminist og poet. Hun sto for kvinners frigjøring og motiverte kvinner til å delta i frihetskampen. De fikk høre om hvor stor innsats som ble lagt ned for å overvinne utfordringene og bygge det nåværende India med like muligheter og styrkede kvinner. Takket være denne kontinuerlige innsatsen står kvinner i India i dag i en posisjon til å være stolt over likestillingen og kvinners rettigheter i landet.