Gå til sidens hovedinnhold

Felles redningsdykkerøvelse på Darbu

Artikkelen er over 2 år gammel

9. april blir det storøvelse ved Darbu.

Da skal redningsdykkere fra Kongsberg, Larvik og Drammensregionen ha en felles storøvelse.

«Øvelsen vil ta utgangspunkt i et realistisk ulykkesscenario, og målet er å trene på en ny rutine for koordinering av redningsdykkere når flere brannvesen er i aksjon samtidig.» melder Kristin Grydeland, informasjonskonsulent i Drammensregionen.

Bakgrunnen er at man blant annet etter Utøya og andre store skadesteder har avdekket et behov for en redningsdykkerkoordinator. Norsk Redningsdykkerforbund (NRF) har derfor utarbeidet en rutine for denne funksjonen, som skal testes ut under øvelsen.

– Når flere forskjellige brannvesen, og kanskje andre aktører også, er i aksjon samtidig kan samarbeidet på skadestedet bli krevende. Det er derfor viktig å ha definerte roller og felles rutiner for samarbeid. Forhåpentligvis vil denne øvelsen vise hvordan en slik redningsdykkerkoordinatorfunksjon kan fungere, sier dykkerleder Jonas Brandt fra Kongsberg brann- og redningstjeneste.

Det blir mye som skjer i området, både politi og ambulanse, og flere personer i vannet, samt redningsdykkere fra alle de tre brannvesen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.