– Dette betyr veldig mye for oss, sier Thea Maria Rytterager, som er leder for Mental Helse Ungdom Kongsberg.

Prosjektmidlene gis ikke i rene penger, men Akari skal gi foreningen tjenester til denne verdien.

– Nå har vi hatt en samtale om diverse ønsker. Blant annet snakket vi om at vi ønsker oss en egen nettside og at vi trenger generell hjelp til markedsføring, sier Rytterager.

– Vi trenger egentlig alt og tar det vi får, legger hun til.

(Saken fortsetter under bildet).

Stor satsing

Giveren er altså Akarifondet. Fondet skal bidra til verdiskapning for lag, foreninger og oppstartsselskaper, for igjen å bidra til vekst lokalt. Dette er første gang det deles ut penger fra fondet, og det er sju mottakere totalt, hvor Mental Helse Ungdom, får det største beløpet.

Driftsleder i Akari, Madeleine Stedøy, forteller at det var unison begeistring over Mental Helse Ungdom skulle få det største beløpet.

– Vi hadde en pott med penger og noen prosjekter som de ansatte skulle stemme på. Alle ville at Mental Helse Ungdom skulle få mest, forteller Stedøy.

Stort potensial

Mental Helse Ungdom Kongsberg ble etablert i 2019, og er en forening for ungdom og unge voksne til og med 36 år.

– Vi har treff annenhver mandag på kafé Tråkka. Det er drop in og bare å komme, sier Rytterager.

I andre etasje er det muligheter for å spille biljard eller drive med andre aktiviteter. I løpet av kvelden blir det også servert et varmt måltid.

Vil man være med på turer, for eksempel til Rush trampolinepark, Bø Sommarland eller hytteturer, må man være medlem.

På den best besøkte klubbkvelden var det 34 personer, men nå etter pandemien er det i underkant av ti som pleier å møtes.

– Potensialet er mye større, sier Rytterager.

Foreningen drives fullt og helt på frivillig basis. Derfor er all hjelp fra lokalsamfunnet kjærkomment. Nå håper hun at tilbudet når ut til enda flere som kan ha nytte av det.

LES OGSÅ: