Etter en vinter med skiftende temperaturer, men omsider masse snø, var forholdene i hoppbakken helt perfekte lørdag. I strålende vær kunne en stolt leder, Morten Fretheim, ønske velkommen til store og små som ville prøve seg i hoppanlegget i idrettsparken.

Takket være en stor dugnadsinnsats og godt samarbeid med kommunen, har de minste bakkene fått nye porselensspor, og de største bakkene vil få nye spor til våren. Det var tydelig at skihopping fenger både de minste som prøvde skihopp for første gang, og de eldste som fremdeles har Kongsbergs skihistorie friskt i minnet.

Se på Daniel etterpå

Birger Steen (78), fra «Hannibalbakken og Ruudhyttas venner», frydet seg over å se glade hopprekrutter i bakken. Barnebarnet Edvin og kompisene Ludvik og Mathias, alle på åtte år, håper flere vil bli med. Etter lørdagens hoppøkt skulle de hjem og se skiflygning på TV og håpet at Daniel André Tande og Halvor Egner Granerud var i toppform.

Fretheim støtter de unge hopperne og ønsker flere velkomne til å prøve skihopping. Han forteller at de har treninger på mandager og onsdager, felles kveldsmat etter treninga, og de har ski og utstyr til utlån. Alle er velkomne og det er bare å møte opp.