Litt over klokken 15.30 fredag fikk politiet tips om at en mann i Hvittingfoss drev og skjøt med våpen på en eiendom. Dette var det noen som reagerte på og dermed varslet politiet.

Det var ikke snakk om noe trusselsituasjon, men ble vurdert til å dreie seg om en uforsiktig omgang med våpen, understreker Øyvind Hammervold i Sør-Øst politidistrikt.

Politiet rykket ut med full styrke.

– Vi har vært på adressen og hatt bistand av politihelikopter. Vi har forsøkt å komme i kontakt med mannen, men ikke kommet i kontakt med han, sier Hammervold klokken 21.50 fredag kveld.

Da hadde politiet akkurat avsluttet det aktive søket etter mannen.

Politiet kan ikke si hva slags våpen som ble brukt, men opplyser at de har fått tak i flere våpen som mannen eier. Mannen skal ha flere våpen lovlig registrert, ifølge politiet.

– Hva er grunnen til at dere har avsluttet søket når dere ikke har funnet han?

– Vi har vurdert at det ikke er noe fare nå, men det vil bli fulgt opp videre, sier Hammervold.

Ifølge politiet ble det skutt på eiendommen, med lite bebyggelse i nærheten, men det ble altså vurdert til å være uforsiktig.

SISTE: Lørdag kveld opplyste politiet at de fikk tak i alle mannens våpen og at det er opprettet sak. Saken vil bli overført til lokalt politi der mannen er hjemhørende.