Terningkast 4: «Avengers: Infinity War»: Spennende, men overveldende

Avengers: Infinty War plakten

Avengers: Infinty War plakten Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Filmen er stappfull med iøynefallende actionscener. Men for hver krigsscene, blir den neste litt mer tam.

DEL

«Avengers Infinity War» er en av Marvels mest promoterte filmer siden Iron Man kom ut i 2008. Marvel har med «Avengers: Infinity War» et formål om å servere en avslutning til de kritikerroste filmene. Du kan forvente – slik tittelen påstår – at det kommer til å involvere mye krig.

Filmen starter der slutten av «Thor: Ragnarok» foregår. Filmen bruker ikke noe tid på å gi en bakgrunnshistorie til karakterene, utenom Thanos, som er filmens hoved skurk. Det er jo tross alt en god del avengere, så å fortelle hver enkeltes historie, ville ha forlenget filmen til en grad at det hadde blitt for overveldende. Men allikevel er det slik filmen blir betraktet.

Karakterene er spredt ut over forskjellige destinasjoner på ulike tidspunkter. Det er mye å svelge når filmen konstant bytter handlingslinjer mellom karakterene, spesielt når det er så mange å inkludere. Det hele kan virke litt rotete.

Likevel har «Infinity War» noen fantastiske visuelle effekter. Og selv om det blir en del for mye krig, er det noen slag som er helt episke. Om man skal se denne filmen gjør man det for å bli underholdt, og «Infinity War» leverer på akkurat det. Forholdet mellom Dr. Strange og Tony Stark er hysterisk. Filmens bruk av komedie er veldig lik til den i «Thor: Ragnarok», bare bedre. Tom Holland spiller en uttrykksfull rolle som Spider-Man, og Robert Downey Jr. som Iron Man er den perfekte mentoren hans.

Filmen får terningkast: 4

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken