Finn fram hekkesaksa og gjør skoleveien så trygg som mulig

HEKKEKLIPP: Sånn skal det gjøres.

HEKKEKLIPP: Sånn skal det gjøres. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Skolestart nærmer seg med stormskritt. Og for at skoleveien skal bli så trygg som mulig, ber kommunen deg finne fram hekkesaksa.

DEL

Både kommunen og Statens vegvesen som kommer med denne oppfordringen. De minner om at de som har eiendommer med avkjørsel til vei, eller gang- og sykkelvei har et ansvar for å sørge for fri sikt ved avkjørsel og mot veikryss.

Det minnes om at myke trafikanter ikke skal tvinges ut i veibanen på grunn av hekker som har vokst seg altfor brede. Anbefalingen er minst én meter klaring fra hekken og fram til asfaltkanten.

Fri sikt

Hekker ved utkjørsler og kryss skal ikke være høyere enn en halvmeter. Dette for at gående og syklende skal være synlige for bilister.

Hekker, trær og andre buskevekster skal heller ikke skjule trafikkskilt, veinavnskilt, trafikklys eller gatelys.

Om du lar være å klippe en hekk som er til hinder for sikt og ferdsel, kan grunneier få en lapp i postkassa med beskjed om å gjøre jobben. Om vegetasjonen fortsatt ikke blir klippet, kan kommunen gi pålegg med tidsfrist. Om fristen ikke blir holdt, kan klippingen bli gjennomført for grunneiers regning.

Snakk med naboen

Og om du skulle være irritert på naboen som ikke klipper hekken, minner kommunen om at de ikke kan ta denne praten for deg.

– Slike utfordringer skaper mindre konflikt når de løses over hagegjerdet eller hekken. Hjelp gjerne til med jobben også. Særlig for de eldre og de som har problemer med å gjennomføre jobben selv, oppfordrer kommunen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken