Det er ikke hverdagskost at man kan samle så mange prisvinnere på ett brett som Kongsberg Krim har klart denne gangen. Noen av dem har til og med vunnet Riverton-prisen to ganger, samt Brageprisen. Så det er i høyeste grad en skarpskodd kriminalforfattergjeng i mange ulike sjangre som har satt hverandre i stevne.

Kvelden åpner med trekløveret Geir Tangen, Randi Fuglehaug og Grethe Bøe. Spesiell interesse knytter det seg kanskje til Randi Fuglehaug som har lagt handlingen i årets roman til Vossajazz. Så jazzinteresserte skal få sin smakebit på jazz og krim fra Voss. Tom Hasslan med sin gitar vil hilse fra Kongsberg Jazzfestival. Grethe Bøe brakdebuterte i fjor med thrilleren «Mayday», en høyst aktuell roman, som utspiller seg i grensetraktene mot Russland. Geir Tangen hører til de krimforfatterne som setter dagsaktuelle temaer på dagsorden, som ungdom og psykisk helse. Og så er han den som uten sammenlikning kjenner best til dagens norske krimlitteratur.

Kvinnene er i flertall denne kvelden. Her kan vi få stifte bekjentskap med «Maurits Hansen prisvinneren Helene Flood , kjent for sine psykologiske krimromaner. Så kommer Ingrid Berglund tilbake til Kongsberg med en ny roman. Sist hun besøkte oss var sammen med Norges første kvinnelige privatdetektiv, Mary Rekve. Og sist men ikke minst møter vi Agnes Lovise Matre, som med sine krimromaner fra Hardanger hører til de absolutte toppsjiktet av norske kriminalforfattere.

Som et verdig og solid punktum på kvelden er fire Riverton-vinnere i ilden, Sven Petter Næss, Kjell Ola Dahl, Jan Mehlum og Gunnar Staalesen. De trenger vel for så vidt ingen ytterligere presentasjon, kjent og kjære som de er blant leserne. Intervjuer er ingen ringere enn Nils Nordberg.

Og det blir musikk av elever fra musikklinja og Tom Hasslan vil også sette farge på kvelden med sitt eminente gitarspill.

Så din eneste forbrytelse er ikke å komme.