Jeg er en ung innbygger som er flyttet tilbake til hjembygda mi. Da jeg først hørte om dette flerbrukshuset, ble det fremstilt som et sted der folket kunne samles. Det var et sted for alle – der hvor du kunne interesse deg for kultur, trening, ta en kaffe, slå av en prat med en venn eller ta med deg familien på bading. Og kommunen trenger virkelig et sted der hvor folket kan samles, så vel som innbyggere, også hyttefolk og turister på kortere gjennomreise.

Nå er det dessverre sånn at forslaget dreier seg om å fjerne kulturdelen, og man sitter igjen med helsetilbud og et flott uteareal til en svimlende sum. Dette prosjektet ble frontet for å tiltrekke folk til et felles samlingspunkt og når man etter en økonomisk nedskalering i den graden det her har blitt fremstilt, sitter igjen med et helsetilbud, mener jeg navnet flerbrukshus har mistet sin funksjon.

Jeg er ingen politiker, men jeg forstår at vi trenger oppgradering både på legekontor, nye lokaler for fysioterapi og annet som er tiltenkt dette «flerbrukshuset». Ser også positiviteten av et basseng som kan brukes både til svømmeopplæring og av folket på fritiden, det høres virkelig helt fantastisk ut. Samtidig synes jeg det er trist at den sosiale delen av det – fjernes på grunn av økonomi. Den store visjonen om at dette er et sted hvor vi kan samles og et sted for andre mennesker enn de som interesserer seg for trening og bading – forsvinner da for meg.

Med en kultursal har man veldig mange muligheter for mange aktører. Kulturskolen kan bruke den til både øving, konserter og forestillinger. Biblioteket kan bruke den til forestillinger. Kinoen kan tilby flere visninger i forbindelse med både babykino for småbarnsmødre, skolevisninger for elever og lærere og for eksempel seniorvisninger for de eldre. Per nå er dette et tilbud som måtte vært gitt på dagtid og kolliderer med skolen som bruker de samme lokalene til kroppsøving – dette er da dessverre ikke en mulighet. Tenker også at en kultursal kan brukes til UKM, foredrag for foreldre/foresatte som leies inn av opplæring og oppvekst, forskjellige premieutdelinger innenfor idrett og andre lag, bygemøter hvor vi ønsker utvikling for bygda vår og så veldig veldig mye mer. Det er trist at et sånn planlagt møtested for folket som kunne passet for alle aldre – med så utallige mange muligheter, skal fjernes på grunn av økonomi og prioritering av kun helse og utearealet.

Jeg som innbygger, og litt inhabil driver av den lille kinoen vår håper virkelig at det kan tenkes nøye gjennom hvor mange muligheter som fjernes. Salen trenger ikke være bygget for 500 stykker, men en fast sal for kultur og kino her oppe heier jeg virkelig på fra innerst inni hjertet mitt og jeg håper flere støtter meg. Heia de politikerne som stemmer fram en kultursal i flerbrukshuset. Og om den fjernes helt, håper jeg virkelig konseptet og navnet endres til noe som stemmer mer med noe som tydeligvis er en ny versjon tvunget frem av lovpålagte funksjoner og økonomi.

Med vennlig hilsen
en iherdig driver av Rødberg Kino