I en pressemelding sier administrerende direktør Terje Sundfjord i Brakar at tallene i juni begynte sakte, men sikkert, å nærme seg antall reiser som i 2019.

Første halvår i 2021 har Brakar registrert ca. 4,1 millioner reiser. Sammenlignet med samme periode i fjor, der januar og februar var normalmåneder, er det en nedgang på 11 prosent.

Ser man imidlertid isolert på de tre siste månedene, dvs. april, mai og juni, ser vi at vi er på god vei tilbake til normalen. Fra april til juni ble det registrert ca. 2,1 millioner reiser. Dette er en økning på 30 prosent fra samme periode i fjor. Tallene ligger fortsatt et stykke unna antall reiser for tilsvarende periode i 2019, men det er flere lyspunkter.

– På bylinjene i Drammen hadde vi i juni opp mot 90 prosent av trafikken sammenlignet med før pandemien. Det er vi veldig godt fornøyd med, sier Terje Sundfjord i Brakar.

– Det er spådd en permanent nedgang i kollektivreiser på opp mot 20 prosent, så dette er bra tall og gir grunn for optimisme, legger han til.