Flesberg: – Campingvogner er likestilt med hytter

Ordfører Oddvar Garaas og kriseledelsen i Flesberg kommune likestiller hyttefolk med campingfolk. Dermed gjelder overnattingsforbudet også i campingvogner.

Ordfører Oddvar Garaas og kriseledelsen i Flesberg kommune likestiller hyttefolk med campingfolk. Dermed gjelder overnattingsforbudet også i campingvogner. Foto:

Så er det presisert en gang for alle: overnattingsforbudet gjelder også for Flesberg kommunes campinggjester.

DEL

Dermed så er ikke campingvognene folk har på blant annet Blefjell, et fristed i forhold til reglementet om hyttene.

Presiseringen kom etter Flesberg kommunes møte i kriseledelsen torsdag. Ordfører Oddvar Garaas og rådmann Jon Gjæver Pedersen skriver på kommunens nettside at grensegangen mellom hytter og campingvogner reiser en del spørsmål.

I kommunedelplanen for Blefjell er det regulert inn flere campingplasser. Disse plassene er godkjent etter plan- og bygningslovens bestemmelser, og vognene der er som oftest permanent plassert for en lengre tid.

«De fleste av dem har også spikertelt i henhold til reglement, som er utarbeidet av Flesberg kommune og eierne av campingplassene. Campingvognene er derfor likestilt med hytter i medhold av Plan og bygningslovens § 20-1, og overnattingsforbudet vil derfor gjelde for våre campinggjester også», konstaterer de to.

Både Garaas og Pedersen beklager dagens situasjon, og ønsker alle våre hytte- og campinggjester velkommen tilbake når dette er over.


Send dine tips og bilder her «

På disse sidene finner du alt stoff om dine hyttedestinasjoner. Sidene er et samarbeid mellom Bygdeposten, Laagendalsposten og Drammens Tidende.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.