Gå til sidens hovedinnhold

Flesberg elektrisitetsverk AS – ekstraordinær generalforsamling

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg har per dags dato 25.05.2021 ennå ikke mottatt innkalling til møtet 31.05.21.

Hos meg er postgangen innskrenket, det gjelder alle i Flesberg, og burde være godt kjent også for styremedlemmene. Laagendalsposten kommer heller ikke ut med papiravis på tirsdag.

Har sett en annonse som dukker opp iblant på Lp digitalt, som opplyser om utsettelsesfrist.

Dette må jo være styrets vilje, til å ikke få ut dokumenter tidsnok, da denne generalforsamlingen er utsatt fra før i vinter.

Dette bør jo rett og slett VÆRE FLAUT for styret i e-verket, de som er så opptatt av riktig og god informasjon til alle aksjonærene!

Jeg er meget skuffet over styrets håndtering av dette.

Det burde vel også vært avholdt en ordinær generalforsamling samtidig nå i juni.

Styreleder uttaler i intervju i Lp, «er det så harde fronter da», trur i hvert fall at styrets oppførsel i dette tilfellet ikke bidrar til noen oppmyking av kantene.

Lurer jo også på om dette arbeidet med diverse fusjonspartnere har kostet noe nå etter siste generalforsamling. En av dagens styremedlemmer slo jo der fast at «tilbud er gratis», mon tro om det stemmer?

Styreleder i Numedal Fiber har blitt kritisert av styret i Flesberg Elverk. Jeg mener styreleder i NuFi hadde et godt og orienterende innlegg, som viste forretningsmodellen som er valgt.

Kritikken fra FE-styret gikk ut på at andre eiere ble tilført verdier fra FE, uten at det ble nevnt noen konkrete verdier, hvilken fordeling, eller når fordeling skulle skje. (Lite opplysende for meg). Hvordan blir så det når styret går inn for at Midtkraft skal overføre sine kunder til NuFi? Styret anbefaler det varmt, det skal jo også bli arbeidsplasser. Disse kundene vil vel da komme i tillegg til FE sine kunder fra før, og ytterligere forsterke denne fordelingen. Men det betyr kanskje ikke noe hvis vi blir en del av Midtkraft? Dersom det er overskudd/kroner som skal fordeles, så kan vel det gjøres med regulering av fiberleien. Den som har ytt mest inn vil jo da også få mest tilbake.

Det har jo vært hevdet at nettet til Rollag er så mye dårligere enn hos Flesberg. Hvordan er det hos Midtkraft? Det er jo bare å lese Bygdeposten om misfornøyde kunder på Haglebu/Tempelseter-området etter at det har vært hyppige strømbrudd pga. overbelastning.

Økonomisk skal det bli bedre med Midtkraft, ja alt skal visst bli bedre.

Vi vet at Midtkraft tar ut 6 millioner kroner i utbytte nå. Dersom FE var fusjonert med Midtkraft i dag, og vi anslår at FE tilfører 3 millioner kroner slik at utbyttet totalt blir 9 millioner kroner. Fordeling blir slik: Modum 50%: 4,5 mill. kr, Sigdal 25%: 2,25 mill. kr, Flesberg 25%: 2,25 mill. kr.

Dersom FE og Rollag var slått sammen. Antar (et nøkternt) utbytte på 2 mill. kr fra Rollag (av et resultat på over 4mill. kr). Flesberg fortsatt 3 mill. kr. Sum 5 mill. kr. Fordeling blir slik: Flesberg 66 % (bruker hel prosent) gir: 3,3 mill.kr, Rollag resten. Flesberg sitter igjen med mer enn 1 mill. kr i utbytte bare for dette ene året. Dersom Rollag velger større utbytte blir det mer til Flesberg.

Hvem er det vi gir bort verdier til?

Midtkraftalternativet må gi et utbytte på ca. 14 millioner kroner før det konkurrerer med disse summene.

Dette i seg selv kan vel bli en utfordring?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.