FE er tydeligvis et populært salgsobjekt, men ikke med de mange små aksjeeierne. Men da gjør vi et genitrekk, lokker med høy pris for innløsning av aksjer, og håper på at mange vil selge dem.

Iflg. brev fra Elverkets styre, datert 22. september 2020 står det følgende: «Salg av selskapet er ikke et alternativ som vil bli vurdert. Men i en fusjonsavtale, kan det bli aktuelt at fusjonspartneren gir aksjonærene muligheter til innløsning av sine aksjer i et definert tidsrom».

FEs vedtekter § 4 beskriver hvem som kan erverve/kjøpe aksjer, og hvor mange prosent en aksjeeier kan eie i selskapet. Styret foretar en elegant dobbelt saltomortale, overser FEs vedtekter § 4 fullstendig, og får generalforsamlingen til å stemme for ovennevnte.

Aksjeloven § 4–15 definerer det slik: «Kjøp av alle, eller en vesentlig del av aksjene i et selskap, kan være en måte å gjennomføre et kjøp av virksomheten på. En annen typisk transaksjon som også brukes mye, og kalles «INNMATSALG» er enkelt salg/splitting av selskapets eiendeler og virksomheter. F.eks. salg av strømnett og strømkunder. Flesbergingene kan få sine strømfakturaer fra Kraftriket AS med adr. Hønefoss og ikke Lampeland. Største aksjeeieren, Flesberg kommunes SAMFUNNSANSVAR, er ivaretatt, og arbeidsplassene i Hønefoss er sikret.

Aksjelovens § 13–11 Forholdet til de ansatte. Arbeidsmiljøloven §§ 16–5 og 16–6 omtaler de ansattes rettigheter og stillingsvern ved virksomhetsoverdragelse.

Fusjon etter aksjelovens kapittel 13 med RE, gir mange fordeler. Fortsatt lokalt eierskap, god beredskap og trygghet. Særbestemmelsene i skattelovens kapittel 11-2, skattefrihet for selskapene og aksjeeierne er gjeldende. Aksjelovens pålagte fusjonsplan er også vedtatt.

Aksjeloven sier også at en sak vedtatt av generalforsamlingen, gjelder inntil den er opphevet av en senere generalforsamling. Denne opphevelsen har ikke vært mulig å finne. Når saken/opphevelsen kommer på bordet, blir det spennende å høre begrunnelsen for det dårlige bytteforholdet med RE. Hvor mye RE ville tjene i kroner på denne fusjonen, eller hvor mye Flesberg taper.

Nei, flesberginger stå nå opp, og vis hva vi mener og tror på, på neste generalforsamling. At vi kan ta vare på verdiene som våre forfedre har bygd opp, og overlatt til oss å forvalte. Det er SAMFUNNSANSVAR, det.

Ikke kun dyrke mammon, som penger og maktbegjær.

Ønsker du å kommentere denne saken? Sett deg inn i våre nye kjøreregler først!

Kjøreregler for nettdebatten

Du er personlig ansvarlig for ytringer du publiserer, og det er en forutsetning at du viser høflighet for andre.

Dette er våre kjøreregler, og brudd på disse kan gi utestengelse:

  1. Du må bruke ditt fulle og reelle navn i profilen.
  2. Diskuter sak, ikke person. Nedsettende kommentarer om andre personer eller spekulasjoner i folks motiver tillates ikke.
  3. Trakassering, hatske utfall eller trusler aksepteres ikke.
  4. Du må holde deg til tema. Forsøk på å avspore eller ødelegge debatten på annet vis vil medføre at innlegg slettes.
  5. Gjentatte postinger av samme budskap/innlegg vil bli slettet.
  6. Hold en saklig tone og dokumenter sterke påstander.
  7. Skriv kort. Vi tillater maks ca 1.000 tegn inkludert mellomrom. Lengre innlegg må sendes oss som leserbrev.
  8. Bruk seriøse kilder. Vi sletter innlegg hvor man gjengir og/eller lenker til åpenbare konspirasjonsteorier samt innhold tilbakevist av anerkjente faktasjekkere.
  9. Du må følge norske regler for opphavsrett.

De komplette debattreglene finner du her.