– Det er ikke akseptabelt at våre lesere ikke får avisa. Vi har derfor bestilt et ekstra stort opplag til lørdag forteller redaktør i Lp, Jørn Steinmoen.

Lørdag morgen laster han opp aviser og kjører dem rundt til strategiske punkter i Numedal. Han har ikke kapasitet eller oversikt for å levere til hver enkelt, men han har plukket ut noen strategiske punkter hvor avisen kan hentes (se under).

LES OGSÅ: Ekstrem trafikk til Lps kundesenter

– Gjør det vi kan

– Det er ikke en fullgod løsning, men vi gjør det vi kan for å bøte på problemene akkurat nå. Som en ekstraservice har vi i fredagsavisen ryddet plass til radio og TV-sider for lørdag og søndag, noe som vanligvis står i lørdagsavisen, legger redaktøren til.

Problemet med leveransene ligger ikke lokalt. De uteblitte avisene skyldes at en ny nasjonal distributør ikke har maktet oppgaven de har blitt tiltrodd.

LES OGSÅ: Avisen kommer, men ikke med Posten

Dette er grunnen

Ansvaret for at avisen har uteblitt ligger på toppnivå. Det startet med at regjeringen besluttet at Posten ikke lenger skal kjøre ut post på lørdager. Samferdselsdepartementet ga i juli 2016 selskapet Kvikkas AS tjenestekonsesjon for distribusjon av aviser på lørdager i Distrikts-Norge. Ordningen begynte å gjelde fra 1. november.

Dette har rammet mange av postabonnentene til Laagendalsposten og en lang rekke aviser i hele landet.

Leveringskrasj

Kvikkas klarte ikke å levere sist helg, noe som førte til mange sinte telefoner fra skuffede avislesere.

Problemet har vært så omfattende at abonnenttelefonen hos distribusjonsnettverket til Amedia i Buskerud glødet, og mange kom ikke igjennom. Mange av Laagendalspostens ansatte har også fått telefoner fra rasende lesere.

Lp-redaktøren startet aviskarrieren som avisbud i sin ungdom, og legger til at han skal klare å komme igjennom løypa lørdag til tross for noe rustne ferdigheter.

– Vi skjønner at leserne er irriterte. Det har vært veldig lite vi kan gjøre lokalt, annet enn å ettersende avisene. Men dette gjør at forbereder vi oss på at det samme kan skje igjen, sier Steinmoen.

Her finner du avisa lørdag

Dersom avisen uteblir i Numedal lørdag, er det i det minste en mulighet til å plukke den opp på følgende steder:

Flesberg: Circle K, bensinstasjonen på Lampeland, Joker Flesberg, butikken i Flesberg sentrum, Lyngdal Landhandel får også en bunke aviser.

Rollag: Joker, nærbutikken i Rollag sentrum og YX som er bensinstasjonen i Veggli.

Nore og Uvdal:  Jokerbutikken til Egedahl på Norefjord, ved Kiwi-forretningen på Rødberg og på Coop i Uvdal.