– Vi ble vel mer eller mindre headhuntet, ler Gro Bratås Borge.
– Jeg kjenner noen som jobber i Matkontrollen på TV 2, som mente vi passet inn i konseptet.

Torsdag blir Gro og resten av familien rikskjendiser for en aften i programmet som kommer før søsterprogrammet TV 2 hjelper deg.

Flesbergingene Gro, pappa Ole Johnny og de to sønnene Ola og Nils deltar i den store testen av mattilbudet på tre av landets største fornøyelsesparker: Tusenfryd, Hunderfossen og Dyreparken.

– Vi fikk noen fine dager i parkene. Siden Hunderforssen og Dyreparken er et stykke unna, så fikk vi to dager i hver. Så det ble en ferietur litt utenom det vanlige, innrømmer Gro.

LES OGSÅ: De skal ri rett inn i stua di

Mange spisesteder

– Vi tok med oss familien fra Flesberg for å teste maten. De skulle smake seg gjennom nesten alle spisestedene til disse parkene, opplyser Ingvild Bruknapp, reporteren i Matkontrollen.

Og det er ikke få spisesteder familien testet: Hele 18 spisesteder!

De rakk alle stedene på Tusenfryd, alle på Hunderfossen og 6 av 11 på Dyreparken. Der er det så mange der måtte familien gjøre et utvalg.

– Så skulle vi gi karakter etterpå, da. Vi måtte vurdere smaken på maten, totalutvalget i parken og prisnivået, forteller Gro.

LES OGSÅ: Nå kommer Dagali i beste sendetid

– Artig familie

– Det er en veldig artig og fin familie på fire som vi hadde med oss, og som har spist seg gjennom fornøyelsesparkene, skryter Bruknapp.

At de hadde det moro kan også Gro skrive under på.

– Vi har ikke sett resultatet ennå, så det blir veldig spennende å se. Først var det jo litt uvant å ha mikrofon på og bli filmet, men det gikk seg til. Og det er gøy med flesberginger på riks-TV. For oss var det veldig morsomt, og vi var alle fire klare til å være med da de ringte og spurte om vi ville være med, sier Gro til lokalavisen.

Men resultatet av mattestene får vi ikke vite før programmet går på luften. Så da er det vel bare å benke seg rundt TV-skjermen for å ta del i deres opplevelser torsdag kveld.

For øvrig er det flere lokale helter på TV-skjermen denne uken. Fredag er det premiere på TV-realityen Det store spranget på NRK1. Der deltar en far og datter fra Kongsberg, som en del av NRKs gullrekke.

Neste uke kommer Dagali i beste sendetid når tv-serien Helt naturlig sendes på NRK 1, og en del av handlingen er fra Dagali.