Fly med bismak i 2020

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kjære John G. Robertsen. I ditt leserinnlegg «Fly med god samvittighet i 2020» 15. desember viser at det er viktig å fortsette å prate om miljø- og klimapolitikk.

Når du kaller miljøaktivister for «useriøse», «fanatiske» og en «religiøs gruppering», forstår jeg at svaret mitt settes i denne konteksten også – men tenker det er verdt forsøket å besvare kritikken.

Jeg er delvis enig i at endring i flytrafikken handler om kronefallet, og at telefon- og videomøter ikke gjøres med tanke på miljøet – men det gir en miljøgevinst. Samtidig er det viktig å fokusere på å redusere forbruket, ikke bare av flyreiser men generelt – vi bruker allerede opp for mye ressurser, som igjen fører til økte klima- og miljøavtrykk. I en verden som trenger tiltak for å nå FNs klimamål må alle bidra. Derfor er det viktig med forandring.

Jeg ser som deg at forandringer kan være vanskelig for mange, men hvis alle gjorde litt, hadde det bidratt til økt fokus, økt forståelse og redusert klimaavtrykk. Nå ser jeg ikke på meg selv som noen fanatiker eller religiøs person, men som på mange andre arenaer ser jeg at det å gjøre litt vil utgjøre en forskjell.

At klimautslipp fra maskinparken ikke er større enn to prosent er brukt som argument for å ikke endre seg, er igjen en påstand som virker helt bakvendt – om alle bidrar litt, monner det mye.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.