Vil ikke ha flyktninger

Dette mener leserne våre...
Basert på 0 brukersvar i velgerhjelpen
Artikkelen er over 2 år gammel

Lp-leserne vil ikke ha flere flyktninger.

DEL

Dersom tallene fra Laagendalspostens velgerhjelp er representativt, sier et betydelig flertall av lokale velgere til påstanden «Vi må ta imot flere kvoteflyktninger?», nei (52 prosent), mens 18 prosent er delvis uenig.

Men nå skal slike undersøkelser tas med en klype salt. Dette er på ingen måte statistikk.

Resultatet viser at 1.640 har svart på denne rubrikken i Velgerhjelpen.

Klikk her for å ta Velgerhjelpen!

Kvoteflyktninger

Merk at det står kvoteflyktninger også. Nå er det neppe alle som vet hva det ligger i dette begrepet. Til informasjon definerer UDI en kvoteflyktning slik:

«Personer som vanligvis er registrert som flyktninger hos UNHCR, men som ikke kan tilbys en varig løsning i det landet de befinner seg og som derfor presenteres for overføring til et tredje land».

Debatten omkring flyktninger ble veldig tydelig i Kongsberg og landet for øvrig da en stor strøm av flyktninger – i stor grad fra Syria – bølget inn over Europa i 2015.

Det offisielle ordskiftet har siden 2015 vært sterkt preget av Norges holdninger til Flyktninger. Frp er partiet som er mest innvandringskritisk og det er liten tvil at de vinner en del stemmer på grunn av dette.

Lokal politikk

Lokalt ble det debatt omkring etablering av flyktningmottak. På Raumyr i Kongsberg og ved Bjørkebo i Hvittingfoss ble slike mottak etablert. Engasjementet var stort, både for og imot.

Offisielt er det fortsatt mottak på Raumyr, riktignok er det sovende for øyeblikket, og det finnes en bevegelse i Kongsberg som kjemper mot at det gamle høyskolebygget skal forbli et mottak i fremtiden.

Debatten er i høyeste grad levende fortsatt.

Les også: Uenighet om asylmottak på Raumyr

Artikkeltags