Saken er sist oppdatert klokka 10:19.

Flytoget og regiontoget mellom Oslo og Trondheim rammes av feilen. Også lokaltogene R10 Lillehammer-Drammen, R11 Eidsvoll-Skien og L12 Kongsberg-Eidsvoll er berørt.

Bane Nor jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil ta.

– I begynnelsen hadde vi utfordringer med å få alternativ transport, det er alltid vanskelig i morgenrushet, men vi gjør alltid så godt vi kan for å få passasjerene fram, sier pressevakt Olav Nordli i Bane Nor.

Toget mellom Eidsvoll og Gardermoen har feil på fjernstyringen, og strekningen vil trolig forbli stengt en stund, ifølge Nordli.

– Vi har heldigvis fått på plass alternativ transport nå for dem som reiser fra Eidsvoll verk eller fra Hamar og andre plasser langs strekningen mot flyplassen, sier han.

En signalfeil på Sørlandsbanen fører i tillegg til forsinkelser ved Mjøndalen. Dette rammer regiontoget mellom Oslo og Bergen og mellom Oslo og Stavanger. L12 rammes også av denne feilen. Bane Nor kommer med en ny oppdatering om Sørlandsbanen klokka 12.

Det var signalfeil på Hovedbanen som førte til forsinkelser ved Leirsund i Lillestrøm. Klokka 7.45 opplyste Bane Nor om at feilen var rettet, men reisende må fortsatt regne med forsinkelser.

(©NTB)