Gå til sidens hovedinnhold

Flytt gangbrua til Liahengslet

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er bevilget 38 millioner til et gang- og sykkelbruprosjekt over Lågen. Men den påtenkte plassering, som forbinder Hellebekk og Kongsberghallen med en 300 meter lang og skjemmende, buet bru, bør forlates til fordel for en bru over Liahengslet. Det er meget som taler for at det bør skje.

For å ta det økonomiske først: Med en bru mellom Hellebekk og Kongsberghallen vil kommunen gå på en økonomisk smell, som vi ikke har råd til, og som ingen er tjent med. Vi kan regne med store økonomiske overskridelser. Vi vet allerede at de budsjetterte 38 millioner ikke vil holde. Et mer realistisk anslag vil antakelig ligge mellom 50 og 60 millioner. Og det for en bru som vi ikke har bruk for. (Like lite som vi hadde bruk for flytting av høyskolen.) Med en hengebru over Liahengslet er økonomien allerede sikret. Vi kan være trygge for at vi ikke får oss noen ubehagelige økonomiske overraskelser underveis. En slik bru vil koste langt mindre enn 38 millioner, og det vil bli penger til overs som kan benyttes til opparbeidelse av trygge gang- og sykkelveier i Bevergrenda fram til brua. En slik bru vil være etterlengtet av beboere i området, og av mosjonister og syklister.

For det andre: Flyplassområdet på Skavanger (med campingplass) er en naturperle som vil få den tilgjengelighet et slikt område fortjener. Utbygging i Raumyr-Kampestadområdet betyr at svært mange mennesker vil sogne til denne brua som vil gi dem et meget godt rekreasjonstilbud. Det er lov å være litt politisk fremsynt. Med utvikling av en «eldrebydel» på Raumyr vil en bru over Liahengslet være en trivselsfaktor og gull verdt for å komme seg til naturperlen på Skavanger. Det er disse mennesker en bru bør betjene, ikke en bru for unge, spreke folk som skal trene i Kongsberghallen.

Saken dreier seg altså ikke om en bru eller ikke, men kun om plasseringen av brua, og selvsagt også om økonomi, ikke bare i penger, men om også om hva vi godt kan kalle trivselsøkonomi. Det burde ikke være vanskelig for de politiske partier å enes om at vi bare flytter brua 400 meter eller så oppover Bevergrenda, og vi får en penere Lågen, en penere og billigere bru, og en mer funksjonell bru ut fra brukerbehov, et behov som vil øke i fremtiden. Hvilket parti vil være det første til å signalisere en slik flytting?

Kommentarer til denne saken