Busslinjer legges ned i Kongsberg, selvsagt til skuffelse for dem som bruker dem. Og kritikkverdig og rart er det jo, i vår tid med stort fokus på at vi må reise kollektivt av miljøhensyn. Det måtte da kunne gå an å sette inn mindre busser, mer tilpassa behovet. i stedet for å legge ned ruter. For en del år siden hadde vi en liten «ruslebuss» som kjørte rundt dit folk trengte den.

I dag svarer Brakar på kritikken, og sier at de som trenger buss på Gamlegrendsåsen Nord kan bruke hent meg-tjenesten, der en ringer og får bussen hjem til seg. Det er bare det at alle kan ikke det. De som trenger bussen aller mest får ikke til sånt. Og hvis de gjør det, så er neste problem at de ikke får betalt på bussen. Det er snart for vanskelig å ta bussen for de gruppene som trenger den mest. Hans Olav Lalum var på radioen i går og fortalte om en bussreise nylig. Han hadde med seg kontanter, betalingskort og reisekort. Ingen av disse kunne han bruke for å betale. Smarttelefon til nedlasting av apper har han ikke.

Dette gjelder også mange eldre mennesker, som heller ikke har bil som et alternativ. Etnisk norske og fra andre kulturer. Folk som synes det er vanskelig med alt dette nye, der det meste skal gjøre på internett. Folk som ikke har internett. Og/eller de som ikke behersker norsk så godt at de har mulighet til å sette seg inn i sånt. Jeg kjenner flere som nå sitter hjemme, fordi det har blitt for vanskelig å ta bussen fra Gamlegrendsåsen og ned til byen. Også den ruta som går. Ei dame fra Syria, ei fra Eritrea, en mann fra Polen. Sånn kan vi ikke ha det.