Gå til sidens hovedinnhold

Foredrag om dronning Elisabeth

Artikkelen er over 1 år gammel

Er du interessert i dronning Elizabeths liv, bør du ta turen til Røde Kors-huset tirsdag 4. februar om kvelden.

Da kommer Inger Merete Hobbelstad for å holde foredrag i regi av Folkeuniversitetet Senior.

Dronning Elizabeth er den monark i verden som har sittet lengst på tronen. Likevel er hun fremdeles noe av et mysterium. Den som ser nærmere etter, ser en nøktern og lite nevrotisk person som har viet sitt liv til en livsoppgave; som er tøysete og jordnær når ingen ser henne, men som har strevd med forholdet til sine egne barn og til en offentlighet der det kommer stadig nye forventninger til hvordan hun skal opptre og hvor sterke følelser hun skal vise.

Historien om dronning Elizabeth er også historien om et Storbritannia i voldsom endring. Da Elizabeth ble født i 1926 ble en firedel av verdens befolkning styrt fra London, men nå, på slutten av livet hennes, er Storbritannia et mellomstort land i krise. Britenes debatt om hvem de er, preger også synet på monarkiet, og på kvinnen som har sittet på toppen av den gamle institusjonen i over seksti år.

Inger Merete Hobbelstad er kritiker og kommentator i Dagbladet, og har tidligere gitt ut essaysamlingen «Å leve med Shakespeare» (2016). Hun har mastergrad i litteraturvitenskap og har mottatt Arne Hestenes' journalistpris (2012) og Riksmålsforbundets gullpenn (2018).

– Vi håper mange velger å ta ettermiddagskaffen på Røde Kors-huset tirsdag, sier Ellen Kværna i Folkeuniversitetet Senior.

LES OGSÅ:

Eirik (37) og 12 andre vil bli produsent

Kan bli hundepark i sentrum

Byantikvar-jobben skal moderniseres

Kommentarer til denne saken