Gå til sidens hovedinnhold

Foredrag om Milorg

Artikkelen er over 1 år gammel

Millorg og Gutta på skauen – Motstandskampen i Kongsberg/Numedal. Det er tema når forfatter Roar Løken holder foredrag på Røde Kors-huset torsdag 20. februar.

Snart 75 år er gått siden skog og fjell rundt Kongsberg og Numedal var preget av motstandskamp og gutta på skauen. Roar Løken forteller om motstandsbevegelsens virksomhet i distriktet i boka Millorgs D16. Folkeuniversitetet Senior har invitert forfatteren til å fortelle mer om noen av hendelsene i vårt område under 2. verdenskrig.

(Saken fortsetter under bildet).

I foredraget gir Løken gir noen glimt fra det militære motstandsarbeidet i Kongsberg og Numedal fra IR3s kapitulasjon. Historien er preget av blant annet oppbygning, opprullinger, dramatikk, våpenproduksjon, «gutta på skauen», sabotasje og sist, men ikke minst, antisabotasje etter at Operasjon Starlight og Operasjon Chasewater etablerte seg i området.

Roar Løken er født og oppvokst på Rjukan med røtter i Telemark og i Jondalen. Nå er han pensjonist etter å ha arbeidet som lektor i videregående skole, det meste av tiden i Egersund.

LES OGSÅ:

Mariella (34): - Denne jobben er midt i blinken for meg

Skal dele ut penger for andre gang

Nå skal det ansettes kulturminnerådgiver

Kommentarer til denne saken