Avtalen er en samarbeidsavtale mellom Applied Autonomy og Vestaksen Eiendom fra Drammen om å teste bruk av selvkjørende kjøretøy i boligprosjekter og næringsparker. Den nye avtalen er på tre år.

– Samarbeidet med Vestaksen Eiendom, som er opptatt av å utvikle gode og bærekraftige prosjekter, er spennende for oss, sier Madland om det nye samarbeidet i en pressemelding.

Satser på Fiskumparken

En stor del av avtalen, er å få i gang selvkjørende busser til og fra Fiskumparken, næringsparken på 820 dekar hvor byggingen starter neste sommer, rett før åpningen av nye E134.

– Å kunne ta i bruk selvkjørende busser til og fra parken, er et mål for oss, sier Morten Hotvedt, administrerende direktør i Vestaksen Eiendom.

– Vi har mye å lære om utviklingen av fremtidens kjøretøy og transportløsninger, og der er Applied Autonomy ledende. Samtidig vil vi gjerne dele vår kunnskap om utvikling av eiendommer med teknologene, sier Hotvedt videre.

Han sier og at selskapet ønsker å ta del i arbeidet til Testarena Kongsberg for å lære.

Fremtidens muligheter

For å inkludere ny teknologi og nye løsninger i slike prosjekter, er viktig, mener Madland.

– Kunnskapen, testingen og løsningene må tas inn utviklingen av nye boliger og næringsparker slik at de lages basert på fremtidens muligheter, ikke gårsdagens løsninger, understreker den daglige lederen.

Fakta

  • Testarena Kongsberg består lokalt av Kongsberg kommune, Universitetet i Sør-Øst Norge, Fagskolen Tinius Olsen og teknologi-industrien på Kongsberg.
  • Kongsberg kommune er vertskap for en nasjonal testarena for autonomi
  • Applied Autonomy leverer kunnskap, løsninger og tjenester for autonom transport.
  • Drammensbaserte Vestaksen Eiendom AS utvikler bolig- og næringseiendommer langs aksen Oslo – Kongsberg og har i dag 2000 boliger og 400 000 m2 næring under bygging og planlegging.

LES OGSÅ: