Gå til sidens hovedinnhold

Forfall dreper bærekraft i Nore og Uvdal

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I følge fremlagte tall pr 1.6.2019 har Nore og Uvdal et forfall på bygninger på kr.38 millioner kroner.  Det burde etter vårt syn også foretas en beregning på forfall innen infrastruktur som veg,vann, avløp og renseanlegg slik at kommunestyret  har noe å forholde seg til ved budsjettbehandling. Et godt eksempel på hvordan manglende vedlikehold rammer bygdas innbyggere, er at behandlingsbassenget på Bergtun har vært stengt siden nyttår.

Frp sine representanter har påpekt mangler ved Bergtun som delevis skylder dårlig byggearbeid og prosjektering. Typisk svak forvaltning og ledelse av kommunens infrastruktur er at man tillot Statkraft å benytte gamle Øygardsgrendvegen til all tungtransport ved ombygging av Tunhovd-dammen uten å kreve noen form for økonomisk kompensasjon. Kommunen får nå disse regningene på ca kr.4-5 millioner.

Frp har påpekt dette for administrasjon flere ganger uten å  få gehør. Man kan si at kommunens system for vedlikehold av bygninger og infrastruktur er G.S.G.(går det så går det).

Forfall dreper bærekraft i en kommune, og Nore og Uvdal er godt igang. Med Senterpartiet som det ledende partiet og ordføreren i kommunen de siste årene, er det ikke mye positivt å  meddele velgerne og gå til valg på med et forfall på bygninger og infrastruktur på minst kr.50 mill. Det er også et snitt på ubrukte investeringsmidler på ca kr 20 mill de siste 10 årene og kr. 44 mill i 2018. Det viser dårlig handlekraft.

Elektronisk bom innover Imingdalen ble det bevilget penger til for 3 år siden, hvor har den blitt av???

Kommentarer til denne saken