I april holdt de sitt første LAN (datatreff) noensinne, noe som viste seg å bli en stor suksess med 60 spillentusiaster som samlet seg på Krona for å spille sammen, og konkurrere i ulike spillturneringer.

(Denne saken var første gang publisert i september)

Det ga mersmak, og lørdag arrangerer gutta i e-sport-organisasjonen King of the Hill et nytt LAN – denne gangen fire ganger så stort.

Nå gjør de nemlig plass til at hele 200 gamere skal få spille, streame og sosialisere seg med andre gamere uavbrutt i 24 timer.

LAN-arrangørene forventer at plassene går raskt unna.

Les også: Denne gjengen skal løfte e-sporten fram i lyset

King of the Hill + Technic FMC = LAN

– Etter det første LAN-et hvor det var så god stemning og vi var veldig aktive, så ble det et slags antiklimaks da det var ferdig; hva skjer nå? Da kom Technic FMC raskt på banen og sa: «Vi vil ha et nytt LAN og vi vil ha det her».

Dermed skal alt i inngangshallen ryddes unna, bord settes opp og en scene til kjente streaming-personligheter rigges til i Midtgardbygget til FMC.

– Det blir også et eget område for innsjekk, og vi setter kun opp bord for vi vet at gamerne gjerne har sine egne godstoler hjemme som de bruker når de spiller, sier Andreas Storaas-Barsnes, som sammen med Grøslie er primus motor for King of the Hill.

Det blir også egne aktiviteter for besøkende som vil se hva som skjer, uten å delta på LAN-et.

– Det blir ulike stasjoner hvor de blant annet kan følge turneringene på storskjerm og prøve VR (Virtual Reality).

Vil samle gamerne i byen

Hvordan er egentlig gaming-miljøet i Kongsberg?

– Jeg tror det alltid har vært stort, det har bare ikke vært en arena for det tidligere, sier Andreas Storaas-Barsnes.

– Det er derfor vi er her. Vi vil gi et tilbud til de som blir glemt i Kongsberg i dag, nemlig de som er interessert i gaming og e-sport. Det er utrolig mange som sitter hjemme og spiller, i alle aldre, men nå gir vi de en arena å møtes på.

For gutta i King of the Hill er tydelige på at dette nok ikke blir det siste arrangementet de lager.

– Vi vil gjerne gi gamerne en arena å møtes på også på sikt, sier Opsal.

– Utfordrer til å vinne over meg i Fortnite

Den lokale e-sport-profilen Sebastian Stavland gleder seg til å delta i arrangementet, og skal både delta på turneringer samtidig som han skal streame.

– Jeg gleder meg veldig. Det blir spesielt gøy å ha en sjanse til å vinne turneringer på hjemmebane, det har jeg ikke gjort før, sier Stavland.

Han er en kjent e-sport-utøver i miljøet, og Kongsbergs mest profilerte Fortnite-spiller.

– Jeg utfordrer alle som spiller Fortnite til å vinne over meg på turneringen, sier Stavland.

King of the Hill-teamet er raske med replikken tilbake, og legger til ytterlige på Stavlands utfordring.

– Om det er noen som vinner den utfordringen kan vi si så mye at King of the Hill vil gjerne holde et lite øye med deg vedrørende mulig e-sportkontrakt.