Politiet gir uttrykk for forståelse for hensyntagen til traumebelastning ved Sian-demonstrasjoner, men ikke slik at det får konsekvenser for taktiske disposisjoner. Det er beklagelig.

Da består «spillet» som sekten Sian legger opp til i sin norgesturné. De provoserer med sin brannlyst, under dekke av ytringsfrihet, mens det reelle innhold av provokasjonene er å nekte ei gruppe av befolkningen basale menneskerettigheter. Resultatet har tidligere blitt tåregass – et resultat som psykisk og politisk er et tap for samfunnet, men en seier for Sian. Det er her de viser sitt egentlige mål.

Alternativet.

I Oslo var det 20000 i sangtoget «Barn av regnbuen» i protest mot ABB. Det tilsvarende vil være 200 i tog mot Sian under mottoet: «Ikke mobb kameraten min, i morra kan han være din». «Ikke mobb venninna mi, i morra kan hu være di!» 200 er 20 deltakere fra hver skole i byen. Hvor er de som var bekymret for menneskerettigheter i Kina under OL.? Hvor er fotballfolket som var opptatt av rettigheter før og under fotball-VM? Her er gjelder det menneskerettigheter for folk i Kongsberg. Hvor er ordførerkandidatene til neste valg? Fagforeningene? Hvilke verdier skal er faktisk prege småbyen Kongsberg? Det kan bli en markering det det blir klart at i Kongsberg har Sian ingen ting å hente.

«Du må ikke tåle så inderlig vel, den urett der ikke rammer deg selv» Vi kan fortsatt trenge å bli minnet om det.