Stavland er en av mange som kjenner det på pulsen. Fortnite skal etter alle solemerker gjenoppstå tirsdag ettermiddag. Millioner av spillere verden over venter i åndeløs spenning.

Fortnite er verdens største nettspill. I en virtuell verden tilegner spillerne seg en rekke virtuelle eiendeler som er kjekke å ha om du vil ta deg bra ut når fiendene skal knuses.

Traileren er ute nå - verdenen gjenoppstår tirsdag.

Slapp av

Mange spillere er bekymret for hva som har skjedd med eiendeler som de har tilegnet seg. Bekymringen har forplantet seg til hardware-leverandørene Sony og Nintendo som begge har gått ut i mediene med beroligende meldinger.

Gjenstander som spillerne har låst opp i spillet, bli værende på kontoen. Spillvalutaen V-Bucks vil også bli stående på konto, melder spillgigantene.

- Man kan ta det med ro. Alt du har blir liggende, sier Sebastian Stavland.

Les også: Få e-sport til teknologibyen Kongsberg!

Oppdateres

Fortnite er skrudd av for en kort periode fordi spillet oppdateres. Ifølge innvidde fans, er det en ny sesong i vente – og det er bare å glede seg.

Fortnite er i utgangspunktet et gratis nettspill med anbefalt aldersgrense 12 år. Battle royal-modusen koster ikke noe. Men det selges pakker til flere hundre kroner, der det medfølger våpen og utstyr. I tillegg kan man kjøpe virtuelle effekter. Spillplattformen inneholder også en e-sportsarena, hvor spillerne tevler på hobbybasis så vel som på profesjonelt nivå.

At spillet går i svart betyr en del for mange. Noen er ganske oppslukt i denne verdenen. Og noen tjener penger også. Proffene får betalt for sine ferdigheter i turneringer, det finnes også dem som bygger opp kontoer og selger dem.

Det fins folk som tjener penger som trenere og dem som tar betalt for å booste kontoen til andre. Det er en egen bransje hvor du kan vedde om hvem som vinner, på lik linje med hesteveddeløp.

Les også: Sebastian Stavland om Fortnite-sjokket: – Helt forferdelig!