Er dette riktig, mon tro? De burde i hvert fall vite at arbeidsmiljøloven gir rikelig rom for midlertidig ansettelse. Endringene i arbeidsmiljøloven gjelder for bemanningsbyråer. Men bedriftene kan selv ansette folk midlertidig i en rekke tilfeller, som sesongarbeid og ekstrahjelp. Arbeidstilsynet skriver:

«Sesongarbeid forutsetter at arbeidet bare kan utføres til bestemte tider av året, for eksempel frukt- og bærhøsting, arbeid i turistsesongen og servering ved utesteder om sommeren.

Bruk av ekstrahjelp forutsetter at det oppstår behov for hjelp som virksomheten ikke kan planlegge på forhånd eller ved en ekstraordinær og forbigående arbeidstopp. Et eksempel kan være ekstra serveringspersonale ved enkeltstående store arrangementer.»

Heldigvis følger Laagendalsposten opp saken med tillitsvalgte i hotellbransjen. De kan fortelle at det har vært nedbemanning både ved 1624 og ved Grand hotell, og at mange ansatte der vil jobbe mer! Og noen jobber gjerne begge steder.

Så da kan Ali i første omgang hente sin ektra arbeidskraft der! Og holder ikke det, så gir arbeidsmiljøloven romslig adgang til å leie inn ekstrahjelp. Det være seg under jazzfestivalen, i julebordsesongen eller ved andre større oppdrag.

Målet med lovendringene er flest mulig fast ansatte og færrest mulig i midlertidig arbeid. Loven åpner likevel for at bedrifter med tariffavtale kan leie inn folk fra byråer, men da etter avtale med tillitsvalgte. Og Ali sier han er positiv til dette. Så hva er problemet? At Høyre har startet valgkampen?