Etter å ha gått i mål ett minutt og 15 sekunder bak verdensmester Therese Johaug på lørdagens 15 kilometer med skibytte i VM, strålte Fossesholm etter et godt gjennomført løp.

– Jeg er godt fornøyd med sjetteplass. Jeg viser mine styrker nedover og tar mange plasser og sekunder der, sier hun til NTB.

I døgnet før løpet var det imidlertid ikke like god stemning i kroppen til mesterskapsdebutanten.

– Jeg har aldri vært så nervøs i hele mitt liv. På kveldsmøtet i går trodde jeg at jeg skulle krepere av nervøsitet, og maten gled ikke lett ned på frokosten i dag. Det var helt forferdelig, fortsetter hun og legger til:

– Da vi gikk gjennom løypa på kveldsmøtet i går, svartnet det nesten for meg av nervøsitet.

Ser framover

19-åringen fra Vestfossen sier at hun selvfølgelig hadde lyst til å være med å kjempe om medalje, men at det var mange som ville det samme.

– Jeg hadde ikke noen forventninger om medalje. Det er mange som er oppe og nikker, sier hun.

Nå ser Fossesholm framover mot noe hun mener hun kan hevde seg bra i.

– 10 kilometer er en distanse som i utgangspunktet bør passe meg bra. Jeg hadde bra ski i dag, så vi får håpe det fortsetter sånn, sier hun.

Imponert

2001-modellen sier at hun er imponert av hva mer rutinerte Therese Johaug klarte i lørdagens løp.

Verdensmesteren var involvert i et fall tidlig.

– Jeg så at Therese plutselig var bak, men jeg kunne ikke begynne å tenke på det, jeg hadde nok med meg selv baki der. Det er utrolig imponerende å stikke av med seieren. Jeg har ikke ord, det er spinnvilt. Jeg er rett og slett imponert.

Neste sjanse på medalje for Fossesholm blir 10 kilometer fri kommende tirsdag.

(©NTB)