Gå til sidens hovedinnhold

Fra flykningguide til gode venninner

Innsendt

Flyktningguide er et tilbud til bosatte flyktninger i regi av Kongsberg Røde Kors. Guiden fungerer som en veiviser inn i det norske samfunnet, og kan bidra til at flyktningen blir kjent med språk, kultur og lokalsamfunnet. Ilham Muslimani og Maia Danielsen ble koblet sammen sommeren 2020. Siden den gang har de blitt svært gode venninner. De har blant annet feiret hverandres høytider og øvd på henholdsvis norsk og arabisk. Jeg snakket med begge to om hva de har opplevd som frivillig og deltaker i flyktningguiden.

«Det har vært veldig givende å være flyktningguide for Ilham. Vi er svært like selv om vi har vokst opp i forskjellige kulturer. Interessene våre er uavhengige av bakgrunn, og vi er likesinnede på mange områder. Gjennom flyktningguiden har jeg fått en god venninne som jeg snakker med nesten hver dag. Jeg har fått muligheten til å feire både eid, jul og andre høytider sammen med henne og hennes familie. Vi har også reist til Oslo på tur. Hun studere til å bli engelsklærer, og hun er flink til å lære bort. Hun lærer meg arabisk og jeg øver norsk med henne» sier Maia.

«For meg har det vært utelukkende positivt. Vi har vært mye sammen i hverdager og høytider. Vi feiret blant annet 17.mai sammen. Jeg fikk til og med prøve bunaden til Maia! Hun har blitt en god venninne gjennom dette året. Hun er svært hjelpsom – hjelper meg med å lære norsk, lære om norsk kultur og historie. Jeg studerer til å bli lærer, og Maia har blant annet forklart meg hvordan skolesystemet fungerer. Vi har gått fra å være koblet som flyktningguide og deltaker til å bli gode venninner. Jeg ønsker å takke Kongsberg Røde Kors for at jeg ble kjent med Maia. Dere har gitt meg sjansen til å bli kjent med en god venninne» avslutter Ilham.

Har du lyst til å bli flyktningguide? Vi har stort behov for deg. Målet med ordningen er å lette flyktningens overgang til det norske samfunnet – bidra til integreringsprosessen. Du og den du guider møtes kanskje et par timer hver uke. Hvordan dere bruker denne tiden er helt opp til dere; kanskje tar dere en tur på kafe for bare å prate, kanskje har dere felles interesser eller hobbyer dere kan dyrke sammen. Registrer deg på mittrodekors.no så kontakter vi deg.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.