Ordinære linjer vil gå tilbake til normale rutetider som gjaldt før Brakar reduserte avganger på grunn av korona. Det gjør at de fleste ordinære avganger inklusive skoleavganger vil kjøres igjen fra mandag 27. april.

Smittevern

I bussene vil forreste seterad være stengt, og påstigning skjer gjennom dørene på midten eller bak.

Utover dette gjelder de samme reglene som har vært praktisert mens det har vært redusert kjøring. Reisende skal holde så god avstand som de klarer til hverandre, og i minst mulig grad berøre ting på bussen.

Retningslinjer

Helsedirektoratet jobber med å utarbeide nasjonale retningslinjer for kollektivtrafikken.

– Frem til disse foreligger retter vi oss etter de gjeldende generelle retningslinjene, står det i pressemeldingen fra Brakar.

– Vi ønsker fortsatt at publikum bruker Brakar Billett som betalingsmiddel. Det er både den enkleste og billigste måten å betale på og den måten som best begrenser potensiell smitte, står det videre i pressemeldingen.

Bussene blir vasket grundig hver dag for å ivareta smittevern best mulig.

Disse rutene kjøres ikke:

  • Nattbussavganger
  • Ekstrabusser på avganger der det ikke er nødvendig fordi det er vesentlig færre elever, og avganger som kun kjøres til ungdomsskoler.
  • Brakar HentMeg og linje 450 selvkjørende buss i Kongsberg
  • Linje 200 Hønefoss – Oslo kjører fortsatt fellesferieruter. Avgangen kl. 04.30 fra Hønefoss med retur fra Oslo kl. 06.00 kjøres fra 27. april.