Glogerorgelets historie og restaurering er selve opphavet til Glogerfestspillene og i anledning Glogerfestspillenes jubileum er Orgelkvarteret i Kongsberg kirke utvidet til en Orgelhalvtime. Det er lokale organister som sitter på orgelkrakken disse morgenene, og publikum kan starte dagen med musikk og kaffe.

Kirkens kantorer, Kristin Flatland Solbu og Matthias Anger, starter orgelhalvtimene. Kristins orgelhalvtime på mandag blir en miks av rolige morgentoner og orgelbrus med musikk av barokk-kjempene Pachelbel, Bach og Händel, men også samtidskomponister som Iver Kleive og Sylke Feldhusen. Tirsdag vil Matthias fremføre toner fra Bach og musikk med et stort spenn fra romantikken til moderne tid. Onsdag får vi høre Leo Wyller alene og i samspill med Matthias Anger, da vil barokkmusikk av Scheidemann og Buxtehude stå på programmet. Når orgelhalvtimen avsluttes fredag morgen er det Sigurd Hukkelberg som sitter ved tangentene. Han vil spille både egne verker og improvisasjoner over folketoner fra Hardanger og Hallingdal.

Orgelhalvtimene er gratis, og det er ikke nødvendig å ta ut billett på forhånd. Ved inngang til kirken vil publikum få tildelt en seteplassering, og det oppfordres til å møte opp i god tid, gjerne 20 minutter før orgelkvarterene starter. Da vil det også serveres kaffe og noe å bite på.