Alt det som er godt med Kongsberg må aktivt tas vare på, og i tillegg ønsker vi at kommunen skal legge til rette for det nye.

Dette har vi forsøkt å peke på i denne valgkampen, når vi har vist til at Numedalslågen gir byen svære muligheter som i dag ikke er tatt i bruk. Så mange av oss setter pris på elva som turkamerat, men det bør også være mulig å sette seg ned ved elva i Kongsberg sentrum, og der har vi fortsatt en vei og gå.

For lenge har fokuset for Kongsberg sentrum vært som et sted folk skal dra til for å handle. Handel er en for snever del av det som utgjør et godt og levende bysentrum. Idrett, kultur, arkitektur, adspredelse og sosiale møteplasser hører også med. Kommunen kan gjøre mye for å bidra til bedre utvikling i sentrum: Fra utvikling av gågata til å legge til rette for en større bruk av byrommet for både fastboende og turister.

For eksempel er det mulig å se på fordelene av å stenge Storgata. Kanskje kan vi se for oss at butikker og serveringssteder kan bruke byrommet enda mer aktivt enn i dag. Servering av kaffe, is, vafler og kanskje en pils i Magasinparken, kan bidra til et mer mangfoldig og aktivt miljø for alle.

Vi i Venstre er helt sikre på at det er mulig å utvikle byen for framtida, samtidig som vi tar vare på vår unike historie.

Vi gleder oss til å feire Kongsbergs 400-årsjubileum i 2024. Blant de tingene vi kommer til å feire, er den grunnleggende viljen til endring som Kongsberg har stått for. Fra bergverksdrift til høyteknologi gjennom mange steg på veien: Denne historien er vi stolt av, og den ønsker vi å ta med viderep. Vår oppgave nå, sammen, er å legge til rette for nye 400 år med utvikling.