Fredag 3. juli åpner nye E134

ÅPNES HER: Den nye veien gjennom Kongsberg fra E134 Damåsen til Saggrenda åpnes offesielt fredag 3.juli fra  Møbius-skulpturen i rundkjøringen i Sellikdalen. Foto: Kjell Wold.

ÅPNES HER: Den nye veien gjennom Kongsberg fra E134 Damåsen til Saggrenda åpnes offesielt fredag 3.juli fra Møbius-skulpturen i rundkjøringen i Sellikdalen. Foto: Kjell Wold.

Siden 2015 har det blitt jobbet med den nye veien gjennom Kongsberg. Fredag 3. juli, fem år senere er den 13,2 kilometer lange veien klar for offisiell åpning.

DEL

Hensikten med prosjektet har vært å bygge et veinett for gjennomgangstrafikk til og fra Kongsberg, samt å bedre trafikksikkerheten.

Knut Arild Hareide skal åpne veien

Til å åpne den nye veien har Statens vegvesen fått med seg samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Utbyggingsdirektøren i Statens vegvesen, Kjell Inge Davik skal lede arrangementet, mens det er samferdselsministeren som foretar den offisielle åpningen og klippe snora.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NY BRO: Snart kan du kjøre over den nye Saggrenda bro. Foto: Kjell Wold , Statens vegvesen.

NY BRO: Snart kan du kjøre over den nye Saggrenda bro. Foto: Kjell Wold , Statens vegvesen.


Kun for inviterte

Åpningen skal foregå ved rundkjøringen nederst i Sellikdalen.

På grunn av koronasituasjonen og smittevernhensyn er ikke åpningen for alle. Det er kun spesielt inviterte gjester som får være med.

Andre må nøye seg med å se åpningen via stream. Her: https://www.facebook.com/vegvesensor/

14.00 åpnes veien

Den offisielle markeringen begynner klokken 14.00 og vil inneholde taler fra blant annet samferdselsminister Knut Arild Hareide, fylkesordfører i Viken Roger Ryberg, veidirektør Ingrid Dahl Hovland, ordfører i Kongsberg Kari Anne Sand og fungerende ordfører i Øvre Eiker, Bente Skårdal Kleven.

Kulturskolen har innslag med Bergsellene, Ragnhild Olsen og Karen Korbu.

Totalkostnaden på veiprosjektet er anslått til 4,3 milliarder kroner.


LES OGSÅ:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken