Gå til sidens hovedinnhold

Fremmer forslag om pilotprogram for ny teknologi

Arbeiderpartiet la torsdag fram et representantforslag om å opprette et pilotprogram for ny teknologi og styrket kompetanse i industrien.

Programmet skal sikre at industrien får forenklet og helhetlig tilgang til nye og eksisterende virkemidler og økt investeringsevnen i ny teknologi. I tillegg skal piloten sikre at arbeidstakerne i industrien får styrket sin kompetanse på fremtidens industriløsninger, skriver partiet i en pressemelding.

– Vi har sammen med våre stortingsrepresentanter for Buskerud Arbeiderparti støttet helhjertet opp om initiativet til industripilot fra starten av. Å sikre overgangen til industri 4.0 og forhindre at viktige industribedrifter og industriarbeidsplasser forsvinner ut av landet, har vært en viktig sak for oss. Vi er stolte av at Arbeiderpartiet fremmer dette forslaget, sier stortingskandidat Even A. Røed i en pressemelding.

Industrimiljøet på Kongsberg står i fare for å miste kompetent arbeidskraft som følge av koronapandemien, skriver Arbeiderpartiet videre i pressemeldingen. De er glade for at de ti millionene som industripiloten har fått, men det er ikke nok. Det må stilles mer kapital til rådighet gjennom et investeringsprogram med statlig kapital, samt midler til kompetansefond, mener partiet.

– Dette er på plass i forslaget Arbeiderpartiet stiller i Stortinget nå, sier kommunepartileder Marte Ødegården.

Nå håper Ap at de får flertall på Stortinget.

– Jeg håper stortingsrepresentantene fra Høyre og FrP i Buskerud vil jobbe for at deres partier støtter forslaget. Nå må vi stå sammen for å sikre nødvendige midler til å støtte Kongsbergindustrien gjennom denne ekstraordinære situasjonen og bidra til konkurransekraft for framtida, sier Ødegården i pressemeldingen.

Les også

Industripiloten i gang: Ønsket de første studentene lykke til

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.