Gå til sidens hovedinnhold

Frp vil fjerne skatt for norsk næringsliv

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

På Stortinget har Fremskrittspartiet foreslått å fjerne skatten på arbeidende kapital, som er knyttet til arbeidsplasser og næringsvirksomhet.

Nå er det viktig å være med å bidra til at folk flest skal ha en jobb å gå til etter pandemien. Mange bedrifter sliter økonomisk, og ansatte blir permittert. Nå må vi hjelpe næringslivet med å komme seg gjennom en vanskelig periode. Det har gått et år hvor krisepakker, nedstenging og helse har vært i hovedfokus. Det er på høy tid å rette fokuset mot utfordringene vi kommer til å møte når Norge skal åpne igjen.

Det viktigste Stortinget kan gi næringslivet etter koronapandemien, er skattelette ved å fjerne formuesskatten på arbeidende kapital, definert som aksjer, næringseiendom og andre driftsmidler.

Dette vil også redusere utflagging av norske arbeidsplasser. Formueskatten er en særnorsk skatt som utenlandske eiere slipper å betale. Det betyr at norske bedrifter kan bli utkonkurrert av utenlandske eiere og derfor ser seg nødt til å flagge ut av landet. Vi må sørge for at vi har robuste, norske bedrifter uten at staten tapper dem for penger. Det vil være et gode for norsk næringsliv og folk flest.

Kommentarer til denne saken