Det fremstår ikke som en stor overraskelse at Spiten ønsket å samarbeide med Anders Lid (KrF) og Bjørn Flo Knudsen (V), stemningen mellom dem har alltid virket veldig god. Det var heller ingen stor overraskelse at Høyre og Sp valgte å inngå et samarbeid, den største jokeren var nok at Just Salvesen (Sp) ble varaordfører. Det var naturlig å se for seg at Per Fossen Hals kunne bli varaordfører. Kari Anne Sand har nok aldri vurdert å bli det.

Det er flere saker Høyre og Senterpartiet er ganske enige i, men det er også store forskjeller. Hadde jeg hatt et brennende ønske om å bevare Jondalen skole, så hadde jeg vært en smule bekymret nå. Og hva skjer egentlig med skjenketidene? Blir det full fest til klokken 03.00? Ikke hvis det blir opp til Just Salvesen. Men en ny bru i Efteløt, vil det bli kjempet hardt for.

Høyre har vært selve ansiktet utad når det kommer til byutvikling og byforskjønnelse. De har lenge hevdet dette er oppskriften på det skrikende behovet Kongsberg har for arbeidskraft. For å tiltrekke oss folk, må vi se best mulig ut. Så nå dere, er det bare å glede seg. Vi kommer til å gå inn i vår storhetstid, utseendemessig altså. Fullt fokus på fasaden.

En helt konkret sak som Høyre og Line Spiten har fremmet, er området fra fellesbrukskrysset og ned mot Mølleparken. I budsjettforliket øremerket de 15 millioner kroner over tre år, til sentrumstiltak med mål om å øke attraktiviteten i bykjernen. Bjørn Flo Knudsen har snakket varmt om øl i Magasinparken, mens Anders Lid har dratt opp Biltema de gangene han har fått mulighet. Forventningene er, med andre ord, skyhøye. Nå blir det liv i sentrum og enklere å etablere bedrifter.

For når det kommer til byutvikling, er det ingen tvil om at det har vært mye prat. Det er blitt snakket om å utnytte seg av områdene rundt elva i mange år, uten at det har skjedd så nevneverdig mye. Mangel på handlekraft og initiativ, har Høyre også kritisert posisjonen for mange ganger gjennom valgkampen. Nå er det deres tur. De har hånda på rattet og kan styre oss i den retningen de har sagt de skal.

Det er ny kurs for Kongsberg, og skal vi tro løftene - kommer den i hvert fall til å se bra ut.