Gå til sidens hovedinnhold

Fullt hus på Kongsberg Viseklubbs 50-årsmarkering!

Artikkelen er over 2 år gammel

Sølvsalen på Krona lagde en flott ramme for 50 -årsfeiringen til Kongsberg Viseklubb.

MinLp

Lars Klevstrand åpnet arrangementet. Han feirer sjøl sitt 50- årsjubileum som viseartist i 2019 og har gjestet klubben flere ganger siden starten i 1969.
Foruten å være en dyktig sanger, er Lars en meget god klassisk utøver på gitar. Konserten bød på viser fra hans rike og mangfoldige repertoar. Et lydhørt publikum tok til seg hvert eneste ord i tekstene og nøt hans eminente akkompagnement.
Akustikken i Sølvsalen er som skapt for intimkonserter som denne, uttalte Lars sjøl.
Lars ble takket med stor applaus, samt en vakker blomsterbukett fra Kongsberg Viseklubb i anledning hans egen 70-årsdag som var 30. september.

Boka «Eventyret om Kongsberg Viseklubb» blei lansert med signering av forfatteren Rigmor Falla, en av viseklubbens stiftere og klubbens egen «visemor».
Klubbens vise- og lyrikkarrangement , samt lokalrevyer har vært til glede for tusener av Kongsberggensere gjennom 50 år.
Nå er alt behørig dokumentert og innbundet i ei vakker bok som forteller om en viktig kulturaktør gjennom Kongsbergs 50-årige kulturhistorie.
Gjensyn med tidligere revynummer framkalte igjen de berømmelige latterkulene. Dyktige skuespillere og sangere, samt tekster med brodd og skråblikk falt i god smak. Det morsomme er at mange tekster har absolutt ikke gått ut på dato og er gjenkjennbare også i dag.

LES OGSÅ:

Rigmor har dokumentert 50 års lokalhistorie

– Det har vært en veldig fin reise. Jeg håper ikke den er over

Onsdag konstitueres det nye kommunestyret

Kommentarer til denne saken