Gå til sidens hovedinnhold

Fusjonsprosessen for Flesberg E-verk: Er det farlig med alternativer?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Observerer i leserinnlegg at det virker som alternativer er farlig eller ikke ønsket, hvorfor dette?

Det bør heller være et krav når selskaper har kommune som hovedeier. Dette handler om forvaltning av innbyggernes verdier i kommunen på best mulig måte

Dette kan jo sammenlignes litt med «offentlig anskaffelse» da er det alltid krav til valg/konkurranse

Vi som innbyggere/eiere bør vel vite om det som gjøres med selskaper, er det beste i forhold til:

  • Arbeidsplasser
  • Lokalt næringsliv
  • Selskapet verdier
  • Selskapets framtidige utvikling
  • Eiere og alle andre innbyggere

For å finne ut dette er det åpenbart at vi må ha så tydelige alternativer som mulig på plass.

Noe av det mest graverende i denne prosessen er at det faktisk også er enkelte politikere i denne kommunen som ikke er interessert i dette, og da stiller jeg følgende enkle spørsmål:

TRENGER VI SLIKE POLITIKERE I VÅR KOMMUNE?

Det nevnes prosent/eierandeler i mange innlegg og jeg stiller spørsmålet igjen. På hvilket grunnlag veit vi dette når vi ikke har noen form for alternativer å sammenligne med?

Hvis vi lar styret/Selskapet jobbe i ro og fred med å få disse tingene på plass, da kan vi stille på GF alle sammen å stemme for det alternativer som er best på alle punkter. Da har vi grunnlag for å si noe om punktene nevnt over. Kan vel ikke skjønne at noen i vår kommune kan være imot dette. Hvis de er det, så lurer jeg veldig på hvorfor? Og hva skulle være agendaen da?

Ser også at det nevnes «fusjon» med Rollag E-verk alternativt «salg». Dette er meg veldig ukjent. Det har vel aldri vært snakk om salg, det er å sammenligne fusjonsprosesser, som er alternativene.

Det at det kommer informasjon fra styret om hvordan det jobbes og info om hva som skjer, må vel være i tråd med slik vi ønsker det. Dette er stikk i strid med slik det ble jobbet tidligere, og slik ønsket vi det ikke.

Så vi innbyggere og eiere må vel ønske slik informasjon velkommen, sånn at vi er mest mulig rustet til å ta et riktig valg når den tid kommer.

Jeg vil presisere at jeg har aldri vært imot Rollag E-verk fusjon som valg. Det var den avtalen som var forhandlet fram mellom Rollag E-verk og Flesbrg E-verk, som var altfor dårlig (skjevfordelt) for Flesberg E-verk, og gjennomføringen av den ble da heldigvis heller ikke godkjent av GF i juni. GF sa i stedet ja til flere alternativer. Nå har vi snart flere alternativer på bordet, og mitt ønske er å få vite om hvilket som er best for oss.

Håper jeg har «alle» innbyggere og eiere i ryggen med at vi må ta den riktige avgjørelsen.

Hilsen en som er opptatt av bygda si.

Kommentarer til denne saken